Κέρκυρα: Στο Δημοτικό Συμβούλιο τα προβλήματα του Νοσοκομείου

13:23 6/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα προβλήματα του νοσοκομείου αναμένεται να τεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο τις επόμενες μέρες όπως δήλωσε ο Δήμαρχος μετά τη συνάντηση του με το Διοικητή του ιδρύματος την περασμένη Παρασκευή.
Παραιτήθηκε από τη θέση του ο Διευθυντής της Χειρουργικής κλινικής Σπύρος Γατσούλης, ένα χρόνο πριν την συνταξιοδότησή του, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για υπερβολική πίεση των ιατρών από τη Διοίκηση και επιβολή υπερβολικού αριθμού εφημεριών παρακάπτοντας τους Διευθυντές των κλινικών, όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον τηλεοπτικό σταθμό Corfu

TV. Σε απάντησή, το Δ.Σ. του ιδρύματος, με ομόφωνη απόφασή του, αφού εκφράζει τον σεβασμό του στο έργο και την προφορά του κ. Γατσούλη στο Νοσοκομείο τονίζει την έμπρακτη στήριξη της χειρουργικής κλινικής και των επειγόντων του χειρουργικού τομέα με αποφάσεις όπως η τοποθέτηση για πρώτη φορά ξεχωριστού ειδικευόμενου στο τμήμα επειγόντων και δεύτερου στην χειρουργική κλινική καθώς και εφημερία ετοιμότητας στην κλινική, για έκτακτα χειρουργεία, δημιουργώντας ασφάλεια στην εφημέρευση της κλινικής. Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε λίστα χειρουργείου, η χειρουργική κλινική ενισχύθηκε το τελευταίο 8μηνο με έναν επιπλέον χειρουργό. Παράλληλα αυξήθηκε το νοσηλευτικό προσωπικό στα Χειρουργεία. Τέλος, το Δ.Σ. του Νοσοκομείου αναφέρει ότι υπήρξε έγγραφη και τεκμηριωμένη μη αποδοχή από τη Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας της ύπαρξης 4ης επιπλέον ξεχωριστής λίστας εφημεριών ετοιμότητας που απαίτησε ο κ. Γατσούλης.
Η Διοίκηση επισημαίνει ότι η παραίτηση του κ. Γατσούλη αποτελεί την μοναδική αποχώρηση ιατρού κατά την διάρκεια της θητείας του τωρινού Δ.Σ.

Keywords
Τυχαία Θέματα