Κέρκυρα: Το άνοιγμα της γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη ζητά η ΠΙΝ

18:28 24/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάλεσμα προς το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και τον αρμόδιο Υπουργό κάνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ώστε να γνωμοδοτήσει θετικά για το άνοιγμα της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη.
Πρόσφατα ο Θόδωρος Γαλιατσάτος ανέλαβε κοινή πρωτοβουλία με τον Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα (Ιούνιος 2017) προς την κεντρική διοίκηση, για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας

της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη. Ο Περιφερειάρχης Ιονίων κατέθεσε σχετικό αίτημα στον Υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό (Οκτώβριος 2017).

Ενόψει της επόμενης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών όπου θα τεθεί το θέμα για τη γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη, η ΠΙΝ τονίζει για ακόμη μια φορά την πάγια θέση της για φθηνή, ασφαλή και τακτική με ολοχρονικά δρομολόγια σύνδεση, υπέρ των συμφερόντων του λαού και του τόπου και όχι των ναυτιλιακών εταιρειών.
Η Περιφερειακή αρχή υπογραμμίζει ότι ο λαός των Ιονίων Νήσων και ειδικά οι Κεφαλλονίτες και οι Θιακοί επιθυμούν και έχουν ανάγκη δρομολόγηση πλοίου σε ετήσια βάση. Με αυτή τη βασική αρχή πρέπει να εξεταστούν τα όποια αιτήματα κατατεθούν, μακριά από τα εφοπλιστικά συμφέροντα που – όπως και στο παρελθόν- εκμεταλλεύονται την κερδοφορία της γραμμής τους καλοκαιρινούς μήνες και στη συνέχεια αδιαφορούν για την καθημερινότητα των κατοίκων των νησιών μας.
Μάλιστα, τονίζει ο κος Γαλιατσάτος στην ανακοίνωση του, «θεωρούμε πιο επίκαιρη από ποτέ τη θέση μας για δημιουργία ενός δημόσιου φορέα με τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης, που μεταξύ άλλων θα έχει και την ευθύνη του καθορισμού των απαραίτητων γραμμών για την εξυπηρέτηση της ζωής και της οικονομίας στα νησιά». κα ταυτόχρονα θα έχει τη δυνατότητα του ελέγχου για την πιστή και ποιοτική εφαρμογή της παροχής των καθορισμένων υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα