Κέρκυρα:Απαντήσεις Ασπιώτη στις ελλείψεις για το ΧΥΤΥ Λευκίμμης (audio)

14:32 22/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα προαπαιτούμενα για την αδειοδότηση της εγκατάστασης του ΧΥΤΥ Λευκίμμης ήταν αρχικά τρία, η προσβασιμότητα, η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση και ο σύνδεσμος έχει τακτοποιήσει τα δυο εξ αυτών. Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Σπύρος Ασπιώτης μετά και την έκθεση αυτοψίας της υπηρεσίας περιβάλλοντος για το ΧΥΤΥ στην οποία περιλαμβάνονται 33 παρατηρήσεις ελλείψεις. Σύμφωνα με το Σπ Ασπιώτη η εγκατάσταση έχει συνδεθεί με το δίκτυο

ύδρευσης ενώ απομένει η ασφαλτόστρωση του δρόμου . Όσον αφορά τις παρατηρήσεις της υπηρεσίας περιβάλλοντος στο σύνολό τους, ο κος Ασπιώτης υπογράμμισε ότι έχει απαντήσει εγγράφως ο σύνδεσμος και επανέλαβε για κόμη μια φορά ότι έχουμε φτάσει στη σημερινή κατάσταση λόγω του εμπρησμού των εγκαταστάσεων τον περασμένο Μάιο.

Αναφορικά με το Τεμπλόνι ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ επεσήμανε ότι έχει προχωρήσει η ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση των κυττάρων με βάση την μελέτη που προβλέπει ενοποίηση. Αναφορικά με το οικόπεδο στα αδελφάτα ο κος Ασπιώτης είπε ότι περιμένει ο σύνδεσμος την αδειοδότηση από την αποκεντρωμένη ενώ δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει τα έργα υποδομής που προβλέπονται για μια τέτοια εγκατάσταση, όπως είναι η τοποθέτηση ειδικής μεμβράνης λόγω καιρού.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα