Κινητοποιήσεις για την υγεία

12:01 16/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι υγειονομικοί της Σάμου  συμμετέχοντας στην Πανελλαδική  Απεργία των εργαζομένων στο δημόσιο. Συγκεκριμένα  το πρωί της Τρίτης  στις 10 η ώρα  θα συγκεντρωθούν στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου  ενώ  στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις ταυτόχρονα στην Πλατεία Πυθαγόρα και στην Πλατεία Βαλασκαντζή. Στις συγκεντρώσεις  εκτός από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου θα συμμετέχουν  μέλη εργατικών Σωματείων καθώς και μέλη γυναικείων Συλλόγων δίνοντας για άλλη μια φορά την μάχη

μαζί με τον λαό, για ένα πλήρες στελεχωμένο και εξοπλισμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του Νοσοκομείου αναφέρει για την αυριανή κινητοποίηση και για τα αιτήματα των εργαζομένων:

«Απεργούμε γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με τις τεράστιες ελλείψεις στις δημόσιες δομές Υγείας, όπως στο Νοσοκομείο, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στο Ε.Κ.Α.Β. 

Διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε, για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της δουλειάς μας.

Διεκδικούμε:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να προσληφθούν τώρα οι τρεις μόνιμοι παιδίατροι που προβλέπει ο οργανισμός του Νοσοκομείου. Να επιστρέψει η παιδίατρος, που έχει μετακινηθεί στο Νοσοκομείο στην θέση της στο ΚΕΦΥΑΠ, όπου είναι απαραίτητη. Όχι σε λύσεις-μπαλώματαΔημιουργία πνευμονολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο και παράλληλα να προσληφθούν πνευμονολόγοι και το απαραίτητο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικόΠρόσληψη μόνιμων Ιατρών,ΩΡΛ,Γαστρεντερολόγοι,Ογκολόγοι,Παθολόγοι και Ενδοκρινολόγοι.Άμεση πρόσληψη 25 μόνιμων νοσηλευτών, 3 μαίες, 6 τραυματιοφορείς, 6 βοηθοί  θαλάμουκαι προσωπικό σε όλες τις υποστηρικτικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου.Για το Κέντρο ψυχικής υγείας, να προσληφθούν 2 μόνιμοι παιδοψυχίατροι, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό και βοηθητικό και να προκηρυχθούν όλες οι θέσεις που προβλέπει το οργανόγραμμα.Για το ΚΕΦΙΑΠ, να προκηρυχθούν όλες οι μόνιμες θέσεις που προβλέπονται, όπως λογοθεραπευτές, παιδοψυχολόγοι, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι.Για το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, να προσληφθούν 6 πληρώματα ασθενοφόρου, ακτινοδιαγνώστες, καρδιολόγοι, παιδίατροι και όλο το προσωπικό που προβλέπει το οργανόγραμμα του.Για το ΕΚΑΒ, να προχωρήσει ΤΩΡΑ το Υπουργείο Υγείας και η κεντρική διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β., ώστε να εξασφαλιστεί κατάλληλο και εξοπλισμένο κτίριογια την στέγαση του παραρτήματος στη Σάμο. Να σταματήσει εδώ και τώρα εμπαιγμός και η τριτοκοσμική κατάσταση σε ότι έχει σχέση με την στέγαση του παραρτήματος του Ε.Κ.Α.Β. στη Σάμο. Να προσληφθούν άμεσα 10 πληρώματα ασθενοφόρου.Να διοριστούν μόνιμοι γιατροί με ειδικότητα γενικής ιατρικής και το αντίστοιχο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό σε όλα τα Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία του νησιού.Να στελεχωθεί και να λειτουργήσει σε 24ωρη βάση το κέντρο υγείας στο Βαθύ.Να λειτουργήσει ιατρείο πλήρες στελεχωμένο και εξοπλισμένο μέσα στο ΚΥΤ Σάμου.Να χορηγηθούν άμεσα οι εκατοντάδες ημέρες κανονικής άδειας και ημέρες ανάπαυσης, που οφείλει η διοίκηση του Νοσοκομείου σε όλο το προσωπικό.Να δώσει τώρα η διοίκηση λύση στο μεγάλο πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί στο τμήμα του ακτινολογικού του Νοσοκομείου, αποτέλεσμα της υποστελέχωσης.Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΕΟΔΥ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου). Οριστική ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Πρόσληψη μόνιμων γιατρών Εργασίας και Τεχνικών Ασφαλείας στο Νοσοκομείου της Σάμου.Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση».

 

The post Κινητοποιήσεις για την υγεία appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα