ΚΚΕ: Παραμένει επίκαιρο το μήνυμα της αντιφασιστικής νίκης στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο

20:16 9/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση των 68 χρόνων από την αντιφασιστική νίκη στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, πραγματοποίησε το ΚΚΕ. Αναφερόμενος στον επετειακό χαρακτήρα της ημέρας, ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε τα εξής: «Το μήνυμα της επετείου της Αντιφασιστικής νίκης των λαών θα πρέπει να περάσει σε κάθε σχολείο, σε κάθε σχολή, σε κάθε τόπο δουλειάς. Η οικονομική κρίση, η βαρβαρότητα του καπιταλισμού, η άνοδος του φασισμού, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι είναι ζητήματα με τα οποία πρέπει να αναμετρηθούν
και σήμερα η εργατική τάξη, οι λαοί, νικηφόρα. Πρωτοπόρα δύναμη σ’ αυτό τον αγώνα ξανά το Κομμουνιστικό Κόμμα, το εργατικό κίνημα, η λαϊκή συμμαχία».

Στην ίδια εκδήλωση, ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, πραγματοποιώντας την κεντρική ομιλία, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι: «Η ιστορική αλήθεια δεν μπορεί να παραποιηθεί στις συνειδήσεις των λαών. Γιατί αυτή γράφηκε από την ίδια την πάλη των λαών, με το αίμα των λαών. Η μεγάλη νίκη που επισφραγίστηκε με την ανάρτηση της Κόκκινης Σημαίας, στις 9 Μάη στο Ραϊχσταγκ (Γερμανική βουλή) ήταν το αποτέλεσμα των αθάνατων εποποιϊών που κατέγραψαν τα Κομμουνιστικά Κόμματα όπου γης, τα Εθνικοαπελευθερωτικά και Αντιφασιστικά Κινήματα στις καπιταλιστικές χώρες, όπως το ηρωικό ΕΑΜΕΛΑΣ, η ΕΠΟΝ, που πήραν στις πλάτες τους τις αγωνίες και τα όνειρα του λαού.Ήταν αποτέλεσμα των συγκλονιστικών και τιτάνιων μαχών του Κόκκινου Στρατού στο Στάλινγκραντ, στο Κούρσκ, στο Λένινγκραντ, στη Σεβαστούπολη, σε όλα τα πεδία των μαχών μέσα στη Σοβιετική Ένωση και σε σειρά χωρών της καπιταλιστικής Ευρώπης. Η μεγάλη νίκη των λαών κατά του φασιστικού – ιμπεριαλιστικού άξονα Γερμανίας – Ιταλίας – Ιαπωνίας και των συμμάχων τους επιβλήθηκε κάτω από τον καθοριστικό ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης με τις αμέτρητες θυσίες, τα περισσότερα από 20 εκατομμύρια νεκρούς της. Διδασκόμαστε από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Βγάζουμε συμπεράσματα που δυναμώνουνε την πάλη για το Σοσιαλισμό. Το ιμπεριαλιστικό σύστημα είναι αυτό που γεννά τους πολέμους. Τα κέντρα της «αναθεώρησης της ιστορίας» συγκαλύπτουν συνειδητά ότι οι πόλεμοι ξεπηδούν από τη φλέβα του καπιταλιστικού συστήματος. Ότι δεν οφείλονται σε κάποιους μανιακούς, όπως διάφοροι παρουσιάζουν τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι. Ο πόλεμοι γίνονται επειδή υπάρχει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».
Keywords
Τυχαία Θέματα