Κλειστά μέχρι την Τετάρτη τα σχολεία στην ανατολική Σάμο λόγω κακοκαιρίας

00:12 15/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Κλειστές θα παραμείνουν από τη Δευτέρα 15 ως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου όλες οι σχολικές μονάδες καθώς και οι δημόσιοι και ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Η απόφαση ελήφθη από τον Δήμαρχο, Γιώργο Στάντζο, λόγω των αναμενόμενων (σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ για την περιοχή), ακραίων καιρικών φαινομένων Ειδικότερα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, συνεπεία των οποίων είναι αδύνατη η εφαρμογή των πρωτοκόλλων λειτουργίας των δομών αυτών για την αποφυγή της διασποράς της Covid-19, αφού καθιστούν

δυσχερή την παραμονή των μαθητών στις αίθουσες. Επίσης, λόγω του αναμενομένου παγετού καθώς και των συνεπειών που θα επιφέρει στο ήδη επιβαρυμένο από τον πρόσφατο σεισμό οδικό δίκτυο.

Ωστόσο, ο Δήμος Δυτικής Σάμου λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία καιρικά προγνωστικά στοιχεία εκτιμά ότι τουλάχιστον για τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, δε συντρέχουν λόγοι για το κλείσιμο των σχολείων. Εάν και εφόσον, δηλώνει ο Δήμος Δυτικής Σάμου, υπάρξει πρόβλημα στα ορεινά χωριά Κοσμαδαίων και Πλατάνου θα υπάρξει ανακοίνωση για τις σχολικές τους μονάδες σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους προέδρους των κοινοτήτων.

 

 

 

 

The post Κλειστά μέχρι την Τετάρτη τα σχολεία στην ανατολική Σάμο λόγω κακοκαιρίας appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα