Κομοτηνή: Ο μουσικός κόσμος του Βαγγέλη Κοντόπουλου

11:10 14/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

«Είμαι μουσικός, συνθέτης και λίγο στιχουργός» δηλώνει ο κ. Βαγγέλης Κοντόπουλος παρουσιάζοντας τον εαυτό του. Ένας σεμνός , δημιουργικός άνθρωπος, που ασχολείται με την μουσική από μικρό παιδί. Τα τελευταία δέκα χρόνια στην Θράκη έχει δημιουργήσει το δικό του κοινό, που απολαμβάνει τις δουλειές και τις εμφανίσεις του .

Ο κος Βαγγέλης Κοντόπουλος

Ο Βαγγέλης Κοντόπουλος μετρά ήδη πέντε προσωπικούς δίσκους κι εκατοντάδες εμφανίσεις στο πλευρό κορυφαίων καλλιτεχνών. «Τώρα πια υποστηρίζω περισσότερο τις δικές μου δουλειές. Έχω γίνει

πιο πολύ επιλεκτικός. Για παράδειγμα πέρσι συνεργάστηκα μόνο με την Τάνια Τσανακλίδου. Έτσι ζω τη ζωή μου.» δηλώνει και γυρίζει το χρόνο πίσω, τότε που στα πέντε του χρόνια, στην τότε Τσεχοσλοβακία, του δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχει σε χορωδίες, να παρακολουθήσει φεστιβάλ και από την ηλικία των έξι ετών να παίρνει μέρος σε συναυλίες. «Μου άρεσε να ταξιδεύω. Μετά αποφάσισα ποιό όργανο να επιλέξω και κατέληξα στο κοντραμπάσο. Μετά ήρθα στην Ελλάδα, σπούδασα στο Κρατικό Ωδείο δουλεύοντας παράλληλα και κυκλοφορούσα αυτά που έγραφα.»

Σήμερα έχοντας ήδη μακρά πορεία πίσω του δεν κρύβει την ικανοποίησή του όταν φίλοι του λένε, όταν τύχει να ακούσουν μια δουλειά: «Αυτό είναι Κοντοπουλαίϊκο». «Αυτό είναι κάτι που το κρατάω, νιώθω έτσι πως έχω βάλει την σφραγίδα μου» δηλώνει κι αποκαλύπτει πως τις τελευταίες μέρες ολοκλήρωσε ένα τραγούδι το οποίο το δούλευε οκτώ χρόνια. Μια καινούργια μουσική δημιουργία με παραδοσιακούς ήχους, ραπ και ροκ μουσική. «Χαίρομαι πολύ που ολοκληρώθηκε αυτή η δουλειά, ελπίζω να κάνει τον κύκλο της στο εξωτερικό.» εύχεται χωρίς να κρύβει τον προβληματισμό του για την Ελλάδα.

«Γιατί όχι στην Ελλάδα;» τον ρωτάμε «Η Ελλάδα έχει να προσφέρει πάρα πολλά θα πρέπει, όμως, να κοιτάξει και λίγο τον εαυτό της. Υπάρχουν πολλοί άσχετοι κι ανίκανοι σε θέσεις κλειδιά, σε δήμους για παράδειγμα και έτσι δεν μπορεί να βγει κάτι πολύ σοβαρό. Δεν στηρίζουν στην Ελλάδα τη μουσική και το θέατρο σε αντίθεση με άλλες χώρες. Η μουσική έχει τεράστια έξοδα, αυτό ο κόσμος δεν το ξέρει. Ο κόσμος λέει «ωραίο τραγούδι» κι αυτό δεν το υπολογίζει κανένας. Έχω πληρώσει ό,τι είχα και δεν είχα, και δεν έχω εισπράξει ούτε το ένα τέταρτο από τις δουλειές μου. Ένας δίσκος κοστίζει 15-20.000 ευρώ, αλλά ο άλλος το ακούει τζάμπα και έχει και γνώμη» απαντά προσθέτοντας « Στο εξωτερικό, δεν είμαι λάτρης του «στο εξωτερικό», αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω ότι ξέρουν από το δημοτικό ακόμη πως αυτό που ακούνε κάποιος το δούλεψε και το δούλεψε πολύ σκληρά.»
Φώτο: Βαγγέλης Κοντόπουλος, μουσικός Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα