Κομοτηνή: 24-2-2019 Ειδήσεις

21:02 24/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Καιρικό
Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας

Θ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Χιόνια στα ορεινά, τσουχτερό κρύο και άνεμοι βορειοδυτικοί έντασης έως εννέα μποφόρ συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για δεύτερη ημέρα σήμερα σε Ροδόπη και Ξάνθη. Σε ισχύ η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο τμήμα της Εγνατίας οδού από τον δυτικό ανισόπεδο κόμβο Κομοτηνής μέχρι

και τον ανισόπεδο κόμβο Iάσμου – Ροδόπης και αντιστρόφως. Η κυκλοφορία ανωτέρω οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά από την Π.Ε.Ο Ξάνθης – Λάγους. Στις ισόπεδες Ιρλανδικού τύπου διαβάσεις, Μεσοχωρίου, Αγ. Μαρίνας Ιμέρου, Μωσαϊκού. Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία οδό από χ/θ 524,7 α/κ Βαφέϊκων έως χ/θ 545,6 α/κ Ιάσμου σε οχήματα άνω των 3,5 τόνων. Η κυκλοφορία ανωτέρω οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά από την Π.Ε.Ο Ξάνθης – Λάγους.

Κοινωνία
Τρελό καρναβάλι στην Ξάνθη
Συνολικά 20 ημέρες ξέφρενου γλεντιού, με συμμετοχή δεκάδων πολιτιστικών συλλόγων και πάνω από 30 αποκριάτικων πληρωμάτων. Περισσότεροι από 5.000 καρναβαλιστές και 54 χρόνια πετυχημένων διοργανώσεων. Σχεδόν 80.000 συμμετέχοντες κάθε χρόνο σε όλες τις εκδηλώσεις (κάτοικοι, καρναβαλιστές και επισκέπτες) λίγα μόνο από τα πολλά ιδιαίτερα στοιχεία του καρναβαλιού της Ξάνθης. Αυτή είναι η ταυτότητα της μεγαλύτερης καρναβαλικής γιορτής στη βόρεια Ελλάδα, που ξεκίνησε στις 20 Φεβρουαρίου στην πόλη με τα χίλια χρώματα, την Ξάνθη, και θα διαρκέσει μέχρι την 11η Μαρτίου 2019. Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής 10 Μαρτίου. Το φετινό θέμα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού ο… Έρωτας!

Δ’ Σ.Σ.
Το Δ΄Σώμα Στρατού στο πλαίσιο της προσφοράς προς στις τοπικές κοινωνίες, υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ, διέθεσε ιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από Καρδιολόγο, Ορθοπεδικό, ΩΡΛ και Οφθαλμίατρο στην εκστρατεία προληπτικής ιατρικής του σωματείου «ΦΙΛΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ- ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ» για την εξέταση μαθητών και κατοίκων της ορεινής Ξάνθης» στα χωριά ΓΛΑΥΚΗ και ΣΜΙΝΘΗ του Δήμου Μύκης. Για άλλη μια φορά το Δ’ Σώμα Στρατού στη Θράκη, δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο και αποδεικνύει την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του για τους ακρίτες της περιοχής και ενδυναμώνει την αγάπη του κόσμου προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Εκλογές Μάιος 2019
Υποψήφιοι με το «Εμπρός»
Δέκα νέα ονόματα υποψηφίων έδωσε στην δημοσιότητα ο κος Οντέρ Μουμίν Επικεφαλής Συνδυασμού ΕΜΠΡΟΣ, Υποψήφιος Δήμαρχος Ιάσμου. Υποψήφιοι θα είναι: ΣΕΡΚΑΝ ΑΡΑΠ ΧΟΥΣΕΪΝ, ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΧΑΣΑΝ, MΟΥΜΙΝ ΜΟΥΜΙΝ, ΟΖΑΝ ΑΛΗ, ΝΙΧΑΛ ΧΑΣΑΝ, ΛΑΤΗΦ ΧΑΛΗΛ, ΣΑΛΗΜ ΧΟΥΣΕΪΝ, ΑΡΖΟΥ ΧΟΥΣΕΪΝ, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ (MATA), ΡΙΔΒΑΝ ΔΕΜΗΡ.»Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στους συμβούλους του συνδυασμού μας που σήμερα ανακοινώνω και ταυτοχρόνως καταθέτω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη που επέλεξαν εμένα ως επικεφαλής αυτού του δύσκολου αλλά ευχάριστου εγχειρήματος.» δήλωσε ο κος Οντέρ Μουμίν.

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Θλίψη στον εκπαιδευτικό κόσμο της Ροδόπης που θα αποχαιρετήσει αύριο τον συνταξιούχο μαθηματικό Γιώργο Ζήκο, που για πολλά χρόνια δίδαξε σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Εκ μέρους όλων των συναδέλφων και των επί σειρά ετών μαθητών του εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό του ταξίδι!» αναφέρεται σε ανακοίνωση της προϊσταμένης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κας Μαριγούλας Κοσμίδου. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στη 13:00 στην εκκλησιά του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Πολιτισμός
Συνέλευση των Φιλοτεχνών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Καπναποθηκη η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου «Φιλοτέχνες». Έγινε τόσο ο οικονομικός απολογισμός καθώς και ο απολογισμός των δράσεων του 2018. Παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός του 2019. Ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση για την οργάνωση και την πορεία του συλλόγου με προτάσεις και νέες ιδέες από τα μέλη , τις οποίες η διοίκηση θα προσπαθήσει να υλοποιήσει στο προσεχές διάστημα.

«Βλέμμα Ένδον»
Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Τελεία + Παύλα» η δεύτερη ποιητική συλλογή της Μαρίας Μουσοπούλου, με τον τίτλο «Βλέμμα Ένδον», σελ. 41. Το 2014 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σπανίδη η πρώτη της συλλογή, με τον τίτλο «… σαν βροχή…», σελ. 28.

Αστυνομία
Νεκρός στην Γρατινή
Νεκρός στο σπίτι, όπου διέμενε με τον γιό του, βρέθηκε ηλικιωμένος άνδρας στη Γρατινή. Το άψυχο σώμα του ηλικιωμένου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Αθλητικά

Νέα νίκη για τον ΓΑΣ Κομοτηνή, που συνεχίζει την πολύ καλή φετινή του πορεία. Σε αγώνα για το πρωτάθλημα Γ’ εθνικής κέρδισε με 76-56 τα Μουδανιά.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα