Κομοτηνή: Αναστέλλεται η λειτουργία των ΚΑΠΗ – Συνεχίζεται η παροχή στήριξης

14:50 19/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Λόγω της πανδημίας της Covid-19 και για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας και περιορισμού του κινδύνου διασποράς του κορoνοϊού, αποφασίστηκε από το υπουργείο Yγείας η αναστολή των λειτουργιών των υπηρεσιών των ΚΑΠΗ όλης της χώρας, με στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι.

Το Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕΜΕΑ) Δήμου Κομοτηνής, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, Νίκο Σωτηρακόπουλο, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της αναστολής των λειτουργιών των υπηρεσιών του 1ου και 2ου ΚΑΠΗ

συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στα ηλικιωμένα μέλη τους, ενισχύοντας και στηρίζοντάς τους δια μέσω του προσωπικού του.

Το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων των ΚΑΠΗ, καθημερινά από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, από τις 7.00 π.μ. έως τις 15.00 μ.μ., βρίσκεται στην υπηρεσία του, και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους ηλικιωμένους, καταγράφει τις ανάγκες τους, παρέχει ψυχολογική υποστήριξη, και ενημερώνει για τα μέτρα υγιεινής και προστασίας που πρέπει να τηρούν για την ασφάλεια της υγείας τους, όπως προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Τα ΚΑΠΗ συνεχίζουν, επίσης, απρόσκοπτα δια μέσω των Ιατρών τους το πρόγραμμα της συνταγογράφησης, προωθώντας επιπλέον και την άυλη συνταγογράφηση στους ηλικιωμένους που επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιούν, ώστε να μη μείνει κανένας ηλικιωμένος χωρίς φαρμακευτική περίθαλψη. Οι ηλικιωμένοι στα πλαίσια προφύλαξης και περιορισμού του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού Covid-19 θα εξυπηρετούνται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των ίδιων ή των οικείων τους με το προσωπικό των ιατρείων των ΚΑΠΗ στα τηλ., 2531072423 για το 1ο ΚΑΠΗ, και 2531083981 για το 2ο ΚΑΠΗ.

Info
Επιπλέον Τηλέφωνα επικοινωνίας και Ηλεκτρονική διεύθυνση των ΚΑΠΗ
ΚΑΠΗ: 2531027702, E-mail: 1kapikomotinis@gmail.com
ΚΑΠΗ: 2531083981, 2531083982, E-mail: 2kapikomotinis@gmail.com

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα