Κομοτηνή: Ασπίδα προστασίας η ζωγραφική

09:26 3/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Στάθης Γκεβρέκης αλλάζει την εικόνα της πόλης. Ζωγραφίζει στους τοίχους, στις επιφάνειες, όπου του ζητηθεί κι όπου εκείνος νομίζει ότι μπορεί να παρέμβει. Μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει εκατοντάδες πολύχρωμα σχέδια «σπάζοντας» τη δική του σιωπή, τη σιωπή του δημιουργού. «Η ζωή γίνεται όμορφη ζωγραφίζοντας. Μπορεί βέβαια αυτό να ισχύει μόνο για μένα» δηλώνει προσθέτοντας «Είναι χάρισμα Θεού. Ήξερε Αυτός τι χρειάζεται για να περνάω εγώ την ώρα μου» τονίζει σπεύδοντας να προσθέσει «Μπορεί να υπήρχαν κι άλλα που θα με έκαναν πιο χαλαρό, αλλά αποτελεί σίγουρα ένα όπλο και μια ασπίδα

για πολλά και διάφορα. «Μπαλώνεις» το χρόνο σου για να μην ακούς διάφορα, να μην κάνεις διάφορα άλλα.»

Η ζωγραφική έχει δυναμική

Η ζωγραφική έχει δυναμική, αλλά είναι σιωπηλή παρατηρούμε για να προσθέσει πως αυτό αποτελεί σίγουρα μια αντικίνηση στο γενικό ορισμό. «Είναι σαν τον κανόνα της Φυσικής. Βλέπεις το τρένο να κινείται και ο επιβάτης μένει σταθερός» δηλώνει σημειώνοντας πως και μια εικόνα σε ένα χάος κίνησης αποτελεί μια σταθερή δυναμική, μια νησίδα.

Για τον Στάθη Γκεβρέκη κάθε μέρα αποτελεί και μια εξέλιξη. «Αν δω ότι δεν μπορώ να το συνεχίσω ένα έργο, το αφήνω και το ξαναπιάνω κάποια άλλη στιγμή» σημειώνει προσθέτοντας ότι τα βάρη της καθημερινότητας είναι αυτά που σήμερα περιορίζουν τους ανθρώπους. « Όπως όλοι έτσι κι εγώ» απαντά κι αποκαλύπτει ότι τα περισσότερα τ’ αφήνει στα χέρια του Θεού. Υποστηρίζει πως οι ευκαιρίες για εργασία πάντα υπάρχουν. « Όσοι κάνουν χειρωνακτική δουλειά, δουλειά βρίσκουν. Στο εξωτερικό οι μετανάστες όλοι δουλεύουν στο υπόγειο και οι κάτοικοι του εξωτερικού απολαμβάνουν τη δουλειά των υπογείων. Εδώ κανείς δεν θέλει να δουλέψει στο υπόγειο» σημειώνει προσθέτοντας πως ίσως είναι καιρός να αγαπήσουν οι Έλληνες ξανά τη χειρωνακτική εργασία.
Φώτο: Στάθης Γκεβρέκης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου .

Keywords
Τυχαία Θέματα