Κομοτηνή-Γ.Πατλάκας: Με αυστηρά κριτήρια ο εμβολιασμός χωρίς να χαθεί ούτε μια δόση

11:56 3/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η περιοχή μας είναι σε καλή κατάσταση από άποψη κρουσμάτων, οπότε αυτό είναι θετικό. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες, αλλά τώρα με τα λίγα κρούσματα, που καταγράφονται στο νοσοκομείο δεν δεχόμαστε ιδιαίτερη πίεση» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο κος Γιώργος Πατλάκας, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Ο κος Γιώργος Πατλάκας,
διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής

Η Κλινική Covid έτοιμη για το 3ο κύμα Πανδημίας
Η κλινική Covid του Νοσοκομείου, όπως σημείωσε, δεν συνεχίζει πια την νοσηλεία των ασθενών με Covid, όπως το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Αντιθέτως, προωθεί τα θετικά κρούσματα στο σημείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης. Τα ύποπτα για κορονοϊό κρούσματα παραμένουν στο Νοσοκομείο μέχρι να ολοκληρωθεί ο μοριακός τους έλεγχος, ακόμη και αυθημερόν, το πολύ ένα 24ωρο απαιτείται γι’ αυτή τη διαδικασία. Ο έλεγχος γίνεται δύο φορές την ημέρα, πρωί και απόγευμα. «Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας θα αποφασιστεί η εκ νέου λειτουργία της Κλινικής Covid ή όχι. Πλέον είμαστε έτοιμοι από όλες τις απόψεις, το δύσκολο ήταν να οργανώσουμε στο ξεκίνημα τις άμυνες μας, τις συμπεριφορές μας, τις προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουμε εμείς και ο κόσμος» σημείωσε ο κος Πατλάκας.

1575 εμβολιασμοί στη Ροδόπη και έπεται συνέχεια
1.575 εμβολιασμοί έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην ΠΕ Ροδόπης από την έναρξη της εμβολιαστικής διαδικασίας στην περιοχή μέχρι και χθες με τους 115 νέους. «Θα αυξηθούν οι εμβολιασμοί. Πηγαίνουμε ήδη καλά. Ξεκινήσαμε με τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού, είναι μεγάλος ο αριθμός των υγειονομικών που εμβολιάστηκαν. Οι πρώτες επιφυλάξεις που αρχικά διατυπώθηκαν και οι ενδοιασμοί υποχωρούν, άλλαξαν γνώμη και εμβολιάζονται» δήλωσε ο κος Πατλάκας.
Δεν χάθηκε ούτε μια δόση εμβολίου
Παράλληλα, σημείωσε ότι θα ανοίξει κι άλλο εμβολιαστικό κέντρο στον Ίασμο. «Ό,τι χρειαστούν οι συνάδελφοι εκεί είμαστε στη διάθεσή τους. Η διαχείριση των εμβολίων είναι δύσκολη, είναι εμβόλια που βγαίνουν από τη βαθιά κατάψυξη κι έρχονται και πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες μέρες. Αν τα ραντεβού δεν έχουν οριστεί σωστά και συχνά υπάρχει πιθανότητα να πεταχτούν και δόσεις» εξήγησε προσθέτοντας με ανακούφιση ότι μέχρι σήμερα δεν χάθηκε ούτε μια δόση. «Υπάρχουν αναπληρωματικές λίστες από τις οποίες καλούνται οι υποψήφιοι για εμβολιασμό με την τήρηση όλων όσων προβλέπονται, με αυστηρά κριτήρια, με λίστα από το Υπουργείο Υγείας στην οποία δεν μπορεί να παρέμβει κανένας» εξήγησε καταλήγοντας με νόημα: «Γίνεται όπως πρέπει η διαδικασία και όχι όπως θέλουμε εμείς».

Φώτο: Γιώργος Πατλάκας, Νοσοκομείο Κομοτηνής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα