Κομοτηνή: Η αγορά της Κομοτηνής φοράει τα καλά της…

11:57 1/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 17 Δεκεμβρίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων της Κομοτηνής. «Είναι μια γιορτή για την αγορά!» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κα Κική Κωνσταντινίδου σημειώνοντας πως οι έμποροι πάντα βασίζονται σ’ αυτό το 15νθήμερο γιατί θεωρείται και το πιο «δυνατό». Παρά την κούραση που τους περιμένει προσδοκούν ότι με τις εισπράξεις

αυτών των εσόδων θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καταστήματα της Κομοτηνής είναι ανοικτά οκτώ Κυριακές το χρόνο, δηλαδή οι τρεις Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος, οι τέσσερις Κυριακές στις Εκπωτικές περιόδους και μια Κυριακή του Θωμά πριν το Πάσχα. «Όλα τα καταστήματα ετοιμάζονται, ετοιμάζουν τις βιτρίνες τους, φορούν τα γιορτινά τους, τα χρώματα, τα λαμπάκια, τα δένδρα. Όλα αυτά προδιαθέτουν σε ένα γιορταστικό κλίμα.» δηλώνει η κα Πρόεδρος σημειώνοντας πως τα Χριστούγεννα είναι πάντα μια γιορτή αγάπης, ευημερίας, χαράς και προδιαθέτουν όλους θετικά, μικρούς και μεγάλους.

Οι βιτρίνες στολίζονται
«Το 2017 ήταν πραγματικά μια δύσκολη χρονιά. Μέχρι το τέλος του χρόνου καλούμαστε πολλά να πληρώσουμε. Το τελευταίο 15νθήμερο δεν μπορεί να καλύψει μια ολόκληρη χρονιά. Καλό είναι να προτιμήσουν οι ντόπιοι τα τοπικά καταστήματα και τους ντόπιους εμπόρους. Να κάνουν έρευνα αγοράς πριν αγοράσουν κάτι. Να μην μένουμε μόνο στην βιτρίνα. Να μπαίνουν μέσα στα καταστήματα και να ψάχνουν.» προτρέπει η κ. Κωνσταντινίδου σημειώνοντας πως και φέτος θα διοργανωθεί ο διαγωνισμός της βιτρίνας. «θα «τρέξει» και πάλι μέσω του διαδικτύου. Βρήκαμε μια διαφορετική πλατφόρμα, θέλω να πιστεύω πιο δίκαιη. Θα τρέξει από τις δέκα του μηνός και μετά. Έτσι, γίνεται γνωστή η αγορά μας, μέσω της βιτρίνας και σε άλλες πόλεις χάρη και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.»

Όσον αφορά στην υποψηφιότητά της για το Εμπορικό Επιμελητήριο σημειώνει πως τα Επιμελητήρια είναι ένας συμβουλευτικός θεσμός του Κράτους, γνωμοδοτικά όργανα του Επαγγελματία και καταλήγει λέγοντας πως «Ήταν τιμητική η πρόταση του Νίκου Αγγελίδη για ενασχόληση μου με το Επιμελητήριο. Τα Επιμελητήρια είναι Κοινωνικοί Εταίροι σε όλα τα βασικά σχήματα. Θέλω να ασχοληθώ με το επιμελητήριο, έχω να δώσω πράγματα. Δεν μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά. Όμως προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν τον τόπο και τις επιχειρήσεις του Νομού μας.».
Φώτο:Κική Κωνσταντινίδου Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα