Κομοτηνή: Μέρες ραδιοφώνου

09:22 3/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη δυνατότητα να ζήσει 30 μέρες το ραδιόφωνο εκ των έσω είχε η 4ετής φοιτήτρια του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ. κα Φωτεινή Πιπελέ κάνοντας ένα μικρό κομμάτι της πρακτικής της on air. “Ήταν μια μοναδική εμπειρία, που ίσως να μην την ξαναζήσω.” Δηλώνει εκείνη ευχόμενη όλα όσα αποκόμισε να της φανούν χρήσιμα και στο μέλλον. «Σίγουρα βοηθούν αυτές οι εμπειρίες τους φοιτητές να αντιληφθούν καλύτερα τον χώρο της δουλειάς» δηλώνει.

Τα φοιτητικά χρόνια είναι τα καλύτερα

Φέτος παίρνει το πτυχίο της. Εκείνη, όμως,

αποκαλύπτει την πρόθεση της να συνεχίσει τις σπουδές της κάνοντας κι ένα μεταπτυχιακό είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στην Πάτρα. «Θέλω να ασχοληθώ με το αρχαίο Δράμα» δηλώνει σημειώνοντας πως εκείνο που την ενδιαφέρει είναι να μορφώνεται και να μορφώνει. Όσον αφορά στα χρόνια των σπουδών της στην Κομοτηνή, όπως σπεύδει να ξεκαθαρίσει, «ήταν πολύ ευχάριστα. Τα φοιτητικά χρόνια είναι τα καλύτερα. Ξέγνοιαστα με πολύ όμορφες εμπειρίες, με μικρές όμορφες περιπέτειες. Γνώρισα πολλούς ανθρώπους που θέλω να κρατήσω στη ζωή μου.»

«Δεν ζούμε για τα λεφτά»

Υπήρχαν και πτυχές της ζωής εδώ που δεν σου άρεσαν; ρωτάμε την νεαρή φοιτήτρια κι εκείνη απαντά πως αυτό που παρατηρεί και δεν της αρέσει είναι ότι οι άνθρωποι αυτής της περιοχής είναι κατευναστικοί, «δεν αγωνίζονται, όσο θα έπρεπε», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει. «Όπως και σε άλλες ίσως περιοχές, έτσι και εδώ στην Κομοτηνή, εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να τα βγάζουν πέρα οικονομικά, χωρίς να κοιτούν την ψυχή τους, την συμπεριφορά τους. Ασχολούνται οι περισσότεροι με την οικονομική κρίση κι αυτό είναι το ανούσιο. Δεν είναι το παν τα λεφτά, δεν ζούμε για τα λεφτά, δεν αναπνέουμε με τα λεφτά» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ικανοποιημένη από τη λειτουργία της Σχολής, χαρακτηρίζει το κλίμα οικείο. Στέκεται στις ιδιαίτερες σχέσεις που έχουν αναπτύξει οι καθηγητές με τους φοιτητές τους. «Το αρνητικό είναι ότι δεν έχουμε ακόμη κτήριο, η σχολή στεγάζεται στα Προκάτ» δηλώνει.

«Η μεγαλύτερη κρίση είναι η κρίση της ψυχής μας»

Όσον αφορά στα προβλήματα των νέων, στην ανεργία και στο ενδεχόμενο της μετανάστευσης η Φωτεινή Πιπελέ σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως εκείνη θα μείνει να το παλέψει στην Ελλάδα. «δεν θέλω να πάω έξω ούτε καν για μεταπτυχιακό. Θέλω να μείνω εδώ, στον τόπο μου. Θέλω εδώ να κάνω το μεταπτυχιακό μου και να αγωνιστώ. Δεν θέλω να φύγω. Πιστεύω πως αξίζει τον κόπο γιατί η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα. Δεν τη χαρακτηρίζει η τάση φυγής, αλλά η τάση να αγωνίζεται. Έτσι κι εγώ θέλω να αγωνιστώ στον τόπο μου. Η μεγαλύτερη κρίση δεν είναι η οικονομική, αλλά η κρίση της ψυχής μας. Η κρίση των ηθών. Αυτό θέλω να παλέψω περισσότερο. Πιστεύω ότι δεν θα πεινάσουμε. Θα τα καταφέρουμε.»
Φώτο: Φωτεινή Πιπελέ Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα