Κομοτηνή: Μικρή σκηνοθέτης, μεγάλο ταλέντο

21:33 9/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στον κόσμο του Κινηματογράφου «ταξίδευε» από μικρή η Μαρία Νεφέλη Νταντουρή. Εκεί «γνώριζε» ήρωες, μάθαινε την αξία της πλοκής και συχνά –πυκνά έπλεκε τα δικά της σενάρια αλλάζοντας το τέλος των μεγάλων σκηνοθετών. Κάπως έτσι η συνέχεια της πορείας της δεν ξάφνιασε κανέναν!

«Run» είναι ο τίτλος της πρώτης της ταινίας μικρού μήκους που δημιούργησε η Μαρία Νεφέλη με τη βοήθεια του μικρού της αδερφού, που πρωταγωνιστεί μαζί του και ενός καλού συμμαθητή. Οι τρεις μαζί πρωταγωνιστούν σε μια ταινία περιπέτειας κι αγωνίας που «κόβει» την ανάσα του κοινού.

«Ήταν κάτι που

ήθελα να το κάνω καιρό τώρα.Έκανα οικονομίες και αγόρασα μια DSLR μηχανή για τα γυρίσματα. Σκεφτόμουν διάφορες ιστορίες, έγραφα σενάρια, τελικά με τη συμμετοχή του αδερφού μου κι ενός φίλου σκεφτήκαμε αυτή την ιστορία, το Run» δηλώνει η Μαρία Νεφέλη, που μαθήτρια 3ης Λυκείου πια, από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, ήδη αρχίζει την προετοιμασία για τις εξετάσεις με στόχο να περάσει σε Σχολή σχετική με τον κινηματογράφο και τα νέα μέσα τεχνολογίας.

Η «χειροποίητη» ταινίας της μικρής ταλαντούχας σκηνοθέτιδος που κάνει ήδη την πορεία της στο διαδίκτυο, στο «κανάλι» που δημιούργησε η Μαρία Νεφέλη, «ξεχειλίζει» από αγάπη για τη δημιουργία, από ταλέντο, έμπνευση, πρωτοτυπία και πολλές ώρες δουλειάς. «Ό,τι χρειαζόταν να χρησιμοποιήσω, όπως το πρόγραμμα για το μοντάζ, πιο πριν το «κατέβαζα» και το μάθαινα στον Υπολογιστή» δηλώνει παρουσιάζοντας με καμάρι και την ωραία αφίσα της ταινίας, πάλι δική της δημιουργία! Ένα πολυτάλαντο κορίτσι που αφήνει πολλές υποσχέσεις για ένα λαμπρό μέλλον. «Run» Μαρία Νεφέλη, «Run»!
Φώτο:Μαρία Νεφέλη Νταντουρή Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα