Κομοτηνή: Ο Θεός δεν είναι ποτέ τιμωρός

12:48 30/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Προσοχή! Η Τραγωδία αυτή δεν πρέπει να ταυτίζεται με το Θεό, ότι δηλαδή ο Θεός τιμώρεισαι τους ανθρώπους αυτούς επειδή ήταν πιο κακοί από τους άλλους.Οι Αγιορείτες Πατέρες λένε πως ο διάβολος συμμετάσχει σ’ αυτές τις πράξεις.Ο Θεός δεν είναι ποτέ τιμωρός.» δηλώνει ο Μοναχός Αθανάσιος, ο Αγιορείτης μιλώντας για την τραγωδία που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές της Αττικής και παράλληλα προσθέτει πως μόνο ο διάβολος θέλει να κάνει το κακό, όχι ο Θεός. «Ο Θεός και τον τελευταίο αμαρτωλό τον περιμένει για μετάνοια.»

«Ο Θεός

πού είναι όταν συμβαίνει το κακό;» Ρωτάμε τον Μοναχό Αθανάσιο για να απαντήσει «Είναι εκεί. Πρέπει να ζητάμε τη βοήθεια του, να έχουμε αληθινή μετάνοια, να συγκλίνει το θέλημα του Θεού με τη θέληση του ανθρώπου.» Όπως ο ίδιος υποστηρίζει «Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Εκκλησίας μας τα παιδάκια πηγαίνουν στον Παράδεισο. Όμως, ο πόνος της απώλειας του παιδιού συντροφεύει πάντα τους γονείς και το παιδί θα προσεύχεται πάντα για τους γονείς του.»

Όσον αφορά τέλος στην επούλωση των πληγών και στον πόνο της απώλειας απαντά πώς «Θέλει πιο ισχυρή πίστη, αλλιώς δεν μπορεί να το εξηγήσεις το θέμα αυτό. Δεν υπάρχουν απαντήσεις στα «γιατί». Πρέπει να συνεχίσεις να πιστεύεις πιο δυνατά στο θεό και να λες «αφού το επέτρεψε ο Θεός, θα Τον δοξάζω και θα περιμένω το έλεος Του. Για να παρηγορηθεί ο άνθρωπος και να μαλακώσει ο πόνος του πρέπει να καλλιεργηθεί και να δυναμώσει αυτή η πίστη από τον ίδιο.»
Φώτο:Ο Μοναχός Αθανάσιος με τον πατέρα Βαλάντη στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα