Κομοτηνή: Πρωινή Ενημέρωση

06:42 18/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Κατάργηση παράβολου από τον ΕΟΠΠΕΠ-Ηλεκτρονικά θα χορηγείται η Βεβαίωση Πιστοποίησης
Με Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, καταργούνται τα παράβολα που ήταν αναγκασμένοι να καταβάλουν οι δικαιούχοι απόφοιτοι ΙΕΚ

προκειμένου να λάβουν τη «Βεβαίωση Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης», αντίγραφο Διπλώματος.

Η «Βεβαίωση Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης» αποφοίτων ΙΕΚ θα χορηγείται πλέον ηλεκτρονικά από τον ΕΟΠΠΕΠ. Αποφεύγεται έτσι η ταλαιπωρία των πολιτών και το οικονομικό κόστος, ενώ περιορίζεται η σχετική γραφειοκρατία.

Περιφέρεια
Κοινές δράσεις για το καλό του παιδιού
Προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής με τις τρεις (3) Κινητές ιατρικές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής θα υλοποιήσουν από κοινού ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Παράλληλα, θα υλοποιηθούν διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας του Οργανισμού. Επίσης, Διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης μαθητών πρώτης σχολικής ηλικίας (νηπιαγωγεία) για θέματα σχετικά με την εξαφάνιση και την ενδοσχολική βία. Ταυτόχρονα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα θέσει στη διάθεση της Περιφέρειας ΑΜΘ την «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» και την «Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000».

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Διανομή αγαθών στην Ξάνθη
Διανομή αγαθών πραγματοποιεί σήμερα ο Δήμος Ξάνθης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ξάνθης «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ» στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική ή και Βασική Υλική Συνδρομή», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Οι ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ – ΚΕΑ θα ειδοποιηθούν με SMS για να προσέλθουν στο σημείο διανομής. Ο κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να έχει μαζί του Βιβλιάριο Κοινωνικής Ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο από όπου προκύπτει ο ΑΜΚΑ, καθώς και Αστυνομική Ταυτότητα. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο. ΣΗΜΕΙΑ – ΗΜΕΡΕΣ – ΩΡΕΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ: Στο Δήμο Ξάνθης: Κεντρική Αποθήκη ΤΕΒΑ (τέρμα Πανόρμου και Σάρδεων), από Τετάρτη 18/04/2018 έως Παρασκευή 20/04/2018, ώρα: 09.00 έως 14.00 (Εξυπηρετούνται και οι ωφελούμενοι που παραλάμβαναν αγαθά από το σημείο διανομής στην οδό Χατζησταύρου 1) Αποθήκη ΟΣΕ, από Τετάρτη 18/04/2018 έως Παρασκευή 20/04/2018, ώρα: 09.00 έως 14.00. Σταυρούπολη, Πέμπτη 19/04/2018, ώρα: 09.00 έως 14.00

Οικονομία – Επιμελητήρια
Δημιουργία Ειδικού Ακατάσχετου λογαριασμού για επιχειρήσεις
Την δημιουργία «ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού» για επιχειρήσεις, ο οποίος θα μπορεί, ακόμη και μετά την εντολή κατάσχεσης, να τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης (πληρωμή μισθοδοσίας, οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτών) προτείνει σε επιστολή του στους Υπουργούς Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και Εργασίας ,Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αχτσιόγλου ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Αντώνης Γραβάνης. Επίσης, καταθέτει και 6 προτάσεις για την βελτίωση και αναδιαμόρφωση των πολιτικών της κυβέρνησης σχετικά με την είσπραξη και διαχείριση του ιδιωτικού χρέους των επιχειρήσεων προς δημόσιους φορείς

Υγεία
Εκδήλωση από το ΔΑΔΑΑ
Εκδήλωση του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ διοργανώνεται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ με θέμα: Θεραπευτική Υποστήριξη του Αυτιστικού Συνδρόμου» και ομιλητή το διακεκριμένο παιδονευρολόγο Αθανάσιου Ευαγγελίου . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 19 Απριλίου , στις 7 το απόγευμα, στο κτίριο της ΠΕ Ροδόπης (πρώην Νομαρχία, Δημοκρατίας 1, 1ος όροφος, αίθουσα Γεώργιος Παυλίδης).

Εθελοντική αιμοδοσία
Εθελοντική αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής με την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής διοργανώνεται σήμερα από τις 9.30-13.30 ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης. Παράλληλα, θα γίνει διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού. Η αιμοδοσία εντάσσεται στο πλαίσιο της Δημόσιας Εβδομάδας Υγείας. Το απόγευμα θα παρουσιαστούν οι ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί ο πολίτης όταν βρεθεί ως αυτόπτης μάρτυρας σε τροχαίο ατύχημα. Σ τις 19.00 το απόγευμα έως τις 20.00 το βράδυ στην κεντρική πλατεία. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Δημόσιας Εβδομάδας Υγείας, που ξεκίνησε χθες στην Κομοτηνή.

Σωστή χρήση φαρμάκων
Με στόχο τη σωστή χρήση φαρμάκων ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης σε Κομοτηνή, Φιλύρα και Ίασμο. Ο σύλλογος συμμετέχει στην Δημόσια Εβδομάδα Υγείας που διοργανώνει η Περιφέρεια Αν. Μ. Θράκης την εβδομάδα αυτή και πραγματοποιεί δράσεις: Σήμερα από τις : 9.30-13.30 στην Κεντρική πλατεία Κομοτηνής θα διανεμηθεί έντυπο υλικό θα υπάρχει κάδος ανακύκλωσης φαρμάκων. Η πρωτοβουλία στοχεύει στην ενημέρωση του πληθυσμού για την σωστή χρήση των φαρμάκων, τη σημασία της ανακύκλωσης με καταστροφή των ληγμένων και διάθεση σε τρίτους των αχρησιμοποίητων οικιακών φαρμάκων.

Κόμματα κινήματα οργανώσεις
Εσωκομματικές εκλογές στην Ν.Δ.
Το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει τις εσωκομματικές εκλογές του την Κυριακή 13 Μαΐου 2018. Βάσει του Κανονισμού της Πανελλαδικής Οργάνωσης του Κόμματος, οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών διοικήσεων των κομματικών οργάνων της Οργάνωσης πραγματοποιούνται κάθε δυο χρόνια. Κατά τις εκλογές αυτές θα εκλεγούν: Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης (Ν.Ο.), Τα μέλη της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε), Οι Πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο), Τα μέλη των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών (ΔΗΜ.Τ.Ο), Οι Σύνεδροι 2018 της Νομαρχιακής Οργάνωσης. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του κόμματος που διαθέτουν ενεργή Κάρτα Μέλους. Τα μέλη που δεν διαθέτουν κάρτα ή που δεν είναι ενεργή για το έτος 2018, μπορούν να την αποκτήσουν ή να ενεργοποιήσουν κάρτα μέλους, μπαίνοντας στο site του Κόμματος (www.nd.gr) ή τηλεφωνώντας στο 210-9444222. Προθεσμίες/ημερομηνίες: 25/4/2018: Έναρξη προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων (10:00) 27/4/2018: Λήξη προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων (19:00) 4/5/2018: Λήξη προθεσμίας για εξόφληση συνδρομής μελών ηλεκτρονικά 13/5/2018: Διεξαγωγή ψηφοφορίας (ώρες 10:00 έως 19:00) .

Η Σακοράφα στην Κομοτηνή
Επίσκεψη στην Κομοτηνή θα πραγματοποιήσει η Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα το Σάββατο, 21 Απριλίου στις 19.00, προσκεκλημένη του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ. Η κυρία Σακοράφα θα μιλήσει με θέμα: «Η Ελλάδα στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ρόλος και δυνατότητες.» Θα προηγηθεί σύντομη ομιλία της Προέδρου του Τμήματος Αν. Καθηγήτριας Μαρίας Δημάση με θέμα: Η πολυχρωμία της Θράκης: προκλήσεις και προοπτικές. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ιδρύματος Παπανικολάου στην Κομοτηνή.

Πολιτισμός
Την πατρίδα μ΄ έχασα
Τη θεατρική , χορευτική παράσταση με θέμα «Την πατρίδα μ΄ έχασα» θα παρουσιάσει το Λύκειο Πεταλιδίου Μεσσηνίας σε συνεργασία με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Πεταλιδίου, τον Σύλλογο Γυναικών Πεταλιδίου και την υποστήριξη του Δήμου Μεσσήνης στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού προγράμματος που έχει αναλάβει κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. Η παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή, 20 Απριλίου στις 11.00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής. Η παράσταση αποτελείται από θεατρικό και χορευτικό μέρος και συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό. Μαρτυρίες προσφύγων συνδυασμένες με τις αναμνήσεις και τη ζωή τους στον Πόντο συνθέτουν τον βασικό κορμό της παράστασης, ο οποίος, όμως, πλαισιώνεται από τους ποντιακούς χορούς, οι οποίοι αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των Ελλήνων του Πόντου.

Θεατρική παράσταση
Το εφηβικό Τμήμα του εργαστηρίου Επί σκηνής παρουσιάζει την κωμωδία του Ρεμί Ντε Βος«Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» την Παρασκευή 20, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 και ώρα 21:00 στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια: Μυρσίνη Λαντζουράκη. Παίζουν οι: Χρήστος Δαλκυριάδης, Θεοπούλα Ευαγγέλου, Ασλή Μουσταφά και Αδάμ Αλντάλης. Γενική είσοδος 5 ευρώ Τα έσοδα θα διατεθούν στο Γηροκομείο Κομοτηνής

Δίκτυο πολιτισμού
Με την συμμετοχή 6 πόλεων της Π.Ε. Αν. Μακεδονίας και Θράκης , πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη η 2η συνάντηση διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής. Εκπρόσωποι από Δράμα , Καβάλα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Σουφλί και Ορεστιάδα έδωσαν το παρών , στα γραφεία του Πολιτιστικού συλλόγου Ξάνθης ΒΑΤΡΑΧΟΙ, όπου είχαν την ευκαιρία, σύμφωνα με το site xanthi2.gr τόσο να συζητήσουν θέματα, όπως η αξιοποίηση του δικτύου της Π.Ε. Αν . Μακεδονίας και Θράκης και οι κοινές προωθητικές ενέργειες που πρόκειται να ακολουθήσουν, όσο και να ανταλλάξουν εμπειρίες από τις διοργανώσεις προηγούμενων ετών και ιδέες ενόψει της φετινής διοργάνωσης του 2018!

Παρουσίαση στην ΦΕΞ
Το «Εκκλησιαστικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης» παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη στις 20.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Κοινωνικά Ευχαριστήρια
Δημόσιο ευχαριστήριο δωρητών μηνός Μαρτίου 2018
Το Διοικητικό Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι και οι φιλοξενούμενοι του ιδρύματος Ηλικιωμένων Ξάνθης ευχαριστούν και δημοσίως με ανακοίνωσή τους, συμπολίτες και φορείς της Ξάνθης και όχι μόνο, οι οποίοι συνέδραμαν με χρήματα, υλικά και υπηρεσίες και για το μήνα Μάρτιο 2018. « Με τη χειρονομία τους αυτή συμπαραστέκονται και κάνουν το έργο της σημερινής διοίκησης ευκολότερο, η οποία διοίκηση προσπαθεί πάντα για την καλύτερη αξιοποίηση όλων αυτών των προσφορών.» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Αστυνομικό δελτίο
Την Απαγόρευση κυκλοφορίας- στάσης και στάθμευσης στις οδούς Μητροπολίτου Προκοπίου (από Αδριανουπόλεως μέχρι Σαράντα Εκκλησιών) και Αδριανουπόλεως (από Μητροπολίτου Προκοπίου μέχρι Προύσσης) για σήμερα και αύριο Πέμπτη, προκειμένου κατεδαφιστεί παλιά ετοιμόρροπη οικοδομή αποφάσισε η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης.

Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Ιράκ, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη προχθές (16-04-2018) το απόγευμα, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, Ιράκ και Μπανγκλαντές. Ειδικότερα, στους Αμαξάδες Ροδόπης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 25χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Πλησίον του οικισμού Σουνίου, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και διέφυγε πεζός σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης, μετέφερε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Συλλήψεις στο Νέο Εράσμιο Ξάνθης
Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι, στο Νέο Εράσμιο Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τοπείρου, 63χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι εντοπίστηκε να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση συνολικά 564 είδη παρεμπορίου (αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων, παιχνίδια, μπαταρίες, απομιμήσεις κοσμημάτων, ηλεκτρονικές συσκευές, ρολόγια κ.α.), στερούμενος της απαιτούμενης άδειας. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Αθλητικά
Επιστρέφει το Komorun
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά επιστρέφει στην Κομοτηνή το μεγάλο δρομικό κίνημα, το Komorun 2018. Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στο www.komorun.gr. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαΐου με δύο αγώνες: Με τον 2ο Ημιμαθώνιο αγώνα 21 χιλιομέτρων Komorun-Αστικά ΚΤΕΛ Κομοτηνής με ώρα έναρξης 9:30 από την πλατεία Ειρήνης, και με τον αγώνα 5 χιλιομέτρων με ώρα έναρξης 17:30 από την ΣΕΦΑΑ ΔΠΘ στην πανεπιστημιούπολη. Το Komorun και φέτος συνδιοργανώνουν ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία «Ηρόδικος», Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Δ.Π.Θ. και ο Δήμος Κομοτηνής δια της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού.

Μετάλλια και διακρίσεις για τον ΕΟΣ
Με μετάλλια και επιτυχίες γύρισε από τo 29ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο ο ΕΟΣ Κομοτηνής. Συμμετείχε με τις 6 αθλήτριες και έναν αθλητή. Η Όλγα Εξακοίδου, κατέκτησε τρία μετάλλια, χάλκινο, αργυρό αλλά και χρυσό και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κατηγορία Γ’ Νέων.

Καιρός:
Πρόγνωση καιρού: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί. Σταδιακά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, υφυπουργός παιδείας, βεβαίωση, ιεκ, εοππεπ, αμθ, sos, κεα, sms, αμκα, ΟΣΕ, δραση, εκλογες, μαΐου, site, ελλαδα, θεατρο, συμμετοχή, ξανθη, δραμα, καβαλα, αλεξανδρουπολη, προσφορες, συλληψεις, κτελ, δπθ, καιρος, ert, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, Ημέρα του παιδιού, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αμκα μου, αξεσουαρ αυτοκινητου, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, δημος ξανθης, εοππεπ, αυτοδιοικηση, αιμοδοσια, αυτοκινητο, γηροκομειο, δπθ, εξουσιοδοτηση, θεμα, ιεκ, ιρακ, κεα, μουσικη, παιχνιδια, πλαισιο, ρολογια, ωρα, αγροτικη, αγωνες, αδαμ, αμθ, αναμνησεις, αναπηρια, ασφαλιστικα ταμεια, ατυχημα, βεβαίωση, βραδυ, γινει, γινονται, γραφεια, διευθυνση, δημος, δημοσιο, διοικηση, δοθει, εγγραφες, εγγραφο, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εβδομαδα, ετων, ετος, ζωη, ζωης, ιδεες, υπηρεσιες, υφυπουργος, ομιλια, ιστορικο, κελσιου, κινητο, κυρια, κομμα, κτιριο, κωμωδια, λυκειο, ληξη, μαΐου, μπαταριες, νομαρχια, εξοφληση, παντα, οδηγος, ολγα, ορεστιαδα, οχημα, παιδια, πεμπτη, πληρεξουσιο, σακοραφα, σαββατο, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σοφια, σχολειο, ταυτοτητα, ταλαιπωρια, τμημα, τρια, τριτη, υπηκοος, υφυπουργός παιδείας, χαμογελο, χρηστος, ωρες, μποφορ, δημητρης, δικαιωμα, ειδη, ηλεκτρονικα, καδος, κομματι, κυριακη, πωληση, σημα, site, sms, sos, θεματα, θερμοκρασια, υγειας, υλικα, υλικο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα