Κομοτηνή: Πρωινή Ενημέρωση

07:15 28/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται το σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Το Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε στην ΕΝΠΕ, την ΚΕΔΕ και στους εκπροσώπους των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης το σχέδιο νόμου με τίτλο: «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης –Εμβάθυνση της Δημοκρατίας – Ενίσχυση της Συμμετοχής –Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ

[Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»] – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των ΦΟ.ΔΣ.Α – Ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ενιαία άσκηση των αρμοδιοτήτων σχετικά με την απονομή ιθαγένειας και την πολιτογράφηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ».

Με την ανάρτηση του σχεδίου νόμου στον Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών θα ξεκινήσει σήμερα και τυπικά η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης η οποία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 14 Μαΐου και ώρα 15:00. Με το σχέδιο νόμου επιχειρείται μια σημαντική μεταρρυθμιστική τομή στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχευση την ουσιαστική ενίσχυση της λειτουργίας της, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της και την ταυτόχρονη ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά.

Ανακοίνωση Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Από την απεργιακή συγκέντρωση του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία ταχυδρομείου

Με αφορμή την από 26/4/2018 ανακοίνωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης επισημαίνει ότι με δική του πρωτοβουλία ξεκίνησε το διάλογο χωρίς προκαταλήψεις και προαπαιτούμενα. Τόσο στις δια ζώσης εργασίες της Ομάδας Εργασίας που συστήθηκε στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου, όσο και στις επιστολές προς την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υιοθετήθηκε σειρά προτάσεων, στην κατεύθυνση της περαιτέρω θωράκισης των διαδικασιών του νέου συστήματος αξιολόγησης. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του άρθρου 24Α του Ν. 4369/2016, η θέση του Υπουργείου είναι σαφέστατη. Η συμμετοχή των εργαζομένων στις διαδικασίες αξιολόγησης, καθιστά άνευ αντικειμένου τις διατάξεις της συγκεκριμένης ρύθμισης.
Αναφορικά με το θέμα της ηλεκτρονικής αξιολόγησης, επισημαίνεται ότι η υιοθέτηση της ηλεκτρονικής διαδικασίας δεν επιφέρει καμία απολύτως αλλαγή στο σύστημα. Δεν μεταβάλλει τον χαρακτήρα του, το απλοποιεί, ενισχύει τη διαφάνειά του και εξοικονομεί πολύτιμους πόρους. Ως εκ τούτου, δεν είναι κατανοητές οι όποιες αντιδράσεις στην εφαρμογή του.
Με δεδομένα: α) ότι η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης και β) ότι το υφιστάμενο σύστημα αξιολόγησης διακρίνεται από δημοκρατικότητα, συμμετοχικότητα, διαφάνεια και αποτελεί μέρος μιας ολιστικής θεώρησης της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι πάντοτε ανοιχτό στο διάλογο –αποδεδειγμένα– για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τη Δημόσια Διοίκηση.

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με το Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε χθες, με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας. Πραγματοποιήθηκε μία γόνιμη συζήτηση αναφορικά με το καθεστώς που διέπει τα Κέντρα Πρόληψης, για το σημαντικό έργο που επιτελούν, αλλά και για τα προβλήματα που εντοπίζουν οι εργαζόμενοι ως προς την λειτουργία τους. Συζητήθηκαν, επίσης, οι προτάσεις του σωματείου για την εξέλιξη των δομών μέσω της δικτύωσής τους στη βάση ενός Ενιαίου Φορέα και του καθορισμού του νέου θεσμικού πλαισίου, καθώς και η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία ήδη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης. Τα Κέντρα Πρόληψης λειτουργούν από το 1994 σε όλη τη χώρα ως αστικές, μη κερδοσκοπικές εταιρίες, με μέλη – εταίρους Περιφέρειες, Δήμους και συλλογικούς φορείς, ενώ χρηματοδοτούνται ισομερώς από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και το Υπουργείο Υγείας, μέσω του ΟΚΑΝΑ. Από την πλευρά του Υπουργού Εσωτερικών αποτυπώθηκε η διάθεση συμβολής στη διαδικασία ενίσχυσης της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης. Επισημάνθηκε, επίσης, ότι θα διατηρηθεί ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας με τους εργαζόμενους, ενώ θα εξεταστεί περαιτέρω το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το οποίο εποπτεύει τις συγκεκριμένες δομές.

Περιφέρεια
«Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ροδόπης για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών»
Συγκλήθηκε την Πέμπτη 26 Απριλίου στην αίθουσα “Γεώργιος Παυλίδης” το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών Πυρκαγιών. Συντονιστές ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Κώστας Χουβαρδάς , ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ροδόπης κ. Δημήτρης Παπαλεξίου και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Αλέξιος Αναστασίου ενώ παρόντες ήταν εκπρόσωποι Φορέων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, Οργανισμών, Υπηρεσιών και Σωμάτων Ασφαλείας. Κατά τη σύσκεψη, έγινε ανταλλαγή απόψεων ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός των ενεργειών και δράσεων των φορέων που περιβάλλουν το Πυροσβεστικό Σώμα στην πρόληψη και κατάσβεση δασικών πυρκαγιών, ενώ διαπιστώθηκαν τυχόν παραλείψεις και καθορίσθηκαν οι ενδεδειγμένες δράσεις. Κοινή συνισταμένη των απόψεων των συμμετεχόντων στην συνάντηση, ήταν η εφαρμογή ενιαίων δράσεων άμεσα ενώ επισημάνθηκε πως είναι απαραίτητη η συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Σ.Ο.Π.Π., τους ενεργούς πολίτες και τις εθελοντικές οργανώσεις. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Τσαλικίδης επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού για την πρόληψη πυρκαγιών.

Αποφάσεις 6ης τακτικής συνεδρίασης Π/Σ
Την έγκριση συμμετοχής σε ομάδα εργασίας στελεχών της Π.Ε. Ξάνθης, για την υλοποίηση του έργου: «Interregional Social Enterprise Empowerment» στο πλαίσιο του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας 2014-2020 από την εταιρία «ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ – Η ΣΤΗΡΙΞΗ» αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την 6η Τακτική Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ » της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.
Επίσης, ενέκρινε το σχέδιο σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., του Δήμου Ιάσμου και του ΤΕΕ Θράκης, για την εκτέλεση της υπηρεσίας: «Πραγματογνωμοσύνη – διερεύνηση αιτιών κατάρρευσης της γέφυρας Κομψάτου και προτάσεις αποκατάστασής της». Το θέμα που εισηγήθηκε o Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κωνσταντίνος Καλούδης, εγκρίθηκε ομόφωνα.

Συνεργασία και δράσεις για… το χαμόγελο του παιδιού
Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δια της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και των δομών της κοινωνικής παρέμβασης, θα υλοποιήσουν από κοινού συγκεκριμένες δράσεις, στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχουν υπογράψει ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και ο πρόεδρος του Οργανισμού Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Ειδικότερα θα διοργανώσουν από κοινού τις εξής δράσεις: • Προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής με τις τρεις Κινητές ιατρικές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής. • Διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας του Οργανισμού. • Διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης μαθητών πρώτης σχολικής ηλικίας (νηπιαγωγεία) για θέματα σχετικά με την εξαφάνιση και την ενδοσχολική βία. • Ημερίδα για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση επαγγελματιών και φοιτητών για την παιδική προστασία και την αποκατάσταση παιδιών σε κίνδυνο. • Οργάνωση εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης και την παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού. • Δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των παιδιών. Ταυτόχρονα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα θέσει στη διάθεση της Περιφέρειας ΑΜΘ την «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» και την «Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000».

Κόμματα
Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (Ν.Ε.Φ.Ε.) ΡΟΔΟΠΗΣ
Αναρτήθηκαν, στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Ροδόπης (Ορφέως 7, 3ος όροφος), οι προσωρινοί Πίνακες Υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης των οργάνων της ΝΟ.Δ.Ε. ( Πρόεδρος και μέλη ΝΟΔΕ Ροδόπης, Πρόεδρος και μέλη ΔΗ.Μ.Τ.Ο Κομοτηνής, Μαρωνείας- Σαπών, Ιάσμου και Αρριανών καθώς και συνέδρων Ροδόπης). Σύμφωνα με την Εγκύκλιο των Εκλογών, οι ενστάσεις θα γίνονται δεκτές το Σάββατο 28/04/2018, στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Ροδόπης (Ορφέως 7, 3ος όροφος), από τις 10π.μ. έως και τις 13.00μ.μ. Οι τελικοί Πίνακες Υποψηφιοτήτων θα αναρτηθούν σήμερα Σάββατο 28/04/2018 στις 20.00.

Επέτειος
Τιμή στους 29 πεσόντες της Ξυλαγανής
Τελετή μνήμης των 29 Ξυλαγανιωτών που εκτελέσθηκαν από τα Βουλγαρικά Στρατεύματα Κατοχής, την 9η Απριλίου του 1944 θα πραγματοποιηθεί στο Μνημείο των «29 Πεσόντων Ξυλαγανής» την Κυριακή 29 Απριλίου. Στις 11:30 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Πεσόντων στην Ξυλαγανή, Προσκλητήριο Πεσόντων, Κατάθεση Στεφάνων, Χαιρετισμός Δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών, Ομιλία απογόνου πεσόντος.

Εορτασμός Αγίας Ειρήνης
Ο Σύλλογος Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν.Ροδόπης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασκητών την Κυριακή 06-05-2018 διοργανώνει εκδηλώσεις στη μνήμη των ηρώων του πολέμου του 1940 και των θυμάτων της κατοχής 1940-1944 στην Αγία Ειρήνη Ασκητών. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Σάββατο 5 Μαΐου και ώρα 19.00 Εσπερινός. Κυριακή 6 Μαΐου και ώρα 07.00 Όρθρος, Θεία Λειτουργία, Αρτοκλασία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος και στις 10.00 θα ψαλθεί επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνων. Θα ακολουθήσουν εορταστικές-ψυχαγωγικές εκδηλώσεις στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού με προσφορά παραδοσιακού φαγητού και λαϊκή ορχήστρα.

Πολιτισμός
Έργο του Μπρεχτ από το Σωματείο
Θεατρική παράσταση με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς ανεβάζει η θεατρική ομάδα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης για την 1η Μάη. Σήμερα στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης (Φιλίππου 31) ανεβαίνει το έργο: « Η εξαίρεση και ο κανόνας» του Μπ. Μπρεχτ.

Έκθεση κεραμικής
Τα εγκαίνια της έκθεσης Κεραμικής του εργαστηρίου του συλλόγου «Αθηνίωνα», θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 7:00 μ.μ., στην αίθουσα εκθέσεων του υπογείου της Λέσχης Κομοτηναίων.

Αναφορά στον Γκρέκο
Διάλεξη με θέμα:ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ «Αναφορά στο Γκρέκο» με κεντρική ομιλήτρια, την φιλόλογο Καλλιρρόη Κετιπίδου-Τζιτζιάρη διοργανώνει ο Σύλλογος Καλλιτεχνών «Αθηνίων». Στην θεατρική αφήγηση θα είναι ο Δημήτρης Οικονομίδης, ενώ στην διαχείριση υλικού, ήχου βίντεο και εικόνων η Βίκυ Γκάζη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 29-Απριλίου-19:30΄ στο Μέγαρο Στάλιου.

Οι «ΚΑΡΕΚΛΕΣ» ΤΟΥ ΙΟΝΕΣΚΟ ΣΤΗΝ ΚαπνΑποθήκη ΤΗΣ ΦΕΞ
‘Οι καρέκλες’ του Ιονέσκο σε σκηνοθεσία Ζαν – Πωλ Ντενιζόν θα ανέβουν αύριο Κυριακή 29 Απριλίου στις 9μ.μ, στην ΚαπνΑποθήκη της ΦΕΞ. Επί σκηνής θα ανέβουν οι ηθοποιοί Γιάννης Σταματίου και Ελένη Παπαχριστοπούλου. ‘Οι καρέκλες’ είναι ένα αριστούργημα του Ιονέσκο και ένα από τα σπουδαιότερα θεατρικά έργα του20ου αιώνα.

Δημήτρης Σταθόπουλος αναδρομική έκθεση
Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, πραγματοποιεί από σήμερα Σάββατο 28 Απριλίου και ως την Κυριακή 20 Μαΐου μια αναδρομική έκθεση με έργα του αείμνηστου ζωγράφου Δημήτρη Σταθόπουλου, του σημαντικού αυτού δημιουργού ο οποίος κατέγραψε με αγάπη στιγμές και απόψεις της καθημερινότητας μας, δίνοντας μια σειρά από έργα δυνατά και λιτά με γνώμονα την αγάπη του για την Ξάνθη και τους κατοίκους της. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης κα. Κική Χριστοδούλου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην καπναποθήκη «Π».

Μουσική Εκδήλωση στο Ίδρυμα
Μουσική εκδήλωση με τον βαρύτονο κ. Γιώργο Καραγιαννίδη και την πιανίστρια κα. Ευαγγελία Γκουγκούλη διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, στις 19.30 μ.μ. Οι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν θέματα και δημιουργίες του οικουμενικού Ξανθιώτη Μάνου Χατζιδάκι, που έγιναν σύμβολα της ελευθερίας της δικαιοσύνης και της πνευματικής ανάτασης στον ύψιστο καλλιτεχνικό κόσμο. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

Φεστιβάλ Ποντιακών χορών
800 παιδιά και έφηβοι δίνουν ραντεβού στην Κομοτηνή για να χορέψουν ποντιακά. Αύριο Κυριακή 29 Απριλίου στις έξι το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού 75 Ποντιακά Σωματεία της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης παίρνουν μέρος με τους χορευτές τους σε μια συνάντηση πολιτισμού που θα σκορπίσει χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον.

Ευρώπη
LIVE Streaming για το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων
Ζωντανή μετάδοση διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, στο πλαίσιο του νέου κύκλου ζωντανών διαδικτυακών μεταδόσεων με θέμα την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών στο διαδίκτυο σήμερα Σάββατο 28 Απριλίου στις 12:00 με τη συμμετοχή της κυρίας Βιργινίας Τζώρτζη, Δικηγόρου και Ειδικής Επιστήμονα της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με τίτλο «GDPR: Τα δεδομένα σου, στα χέρια σου!». Στόχος της ζωντανής μετάδοσης είναι να εφοδιαστούν οι πολίτες με χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους ως προς τη διατήρηση και επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων, και τους μηχανισμούς υπεράσπισης αυτών.

Διάλογος πολιτών με τον επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη
Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργανώνει διάλογο με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων στην Ε.Ε. κ. Χρήστο Στυλιανίδη, την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο LUCY στην Καβάλα. Το θέμα του διαλόγου είναι «Η Ευρώπη της Αλληλεγγύης και η πρόταση rescEU για αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας» και ο συντονισμός του θα γίνει από την δημοσιογράφο κ. Μαρία Χούκλη. Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής συμμετέχει στον διάλογο, δίνοντας την ευκαιρία σε πολίτες της Κομοτηνής και της ευρύτερης περιοχής να συνομιλήσουν με τον Επίτροπο. Για τις ανάγκες της διοργάνωσης, προβλέπεται δωρεάν μεταφορά των συμμετεχόντων από την Κομοτηνή προς το χώρο διεξαγωγής με επιστροφή. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους το αργότερο μέχρι 2 Μαΐου 2018 στη διεύθυνση Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Εθελοντισμός
Καθαρισμός του Άλσους της Νυμφαίας
Στο πλαίσιο του Let’s Do It Greece, με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις» θα πραγματοποιηθούν και φέτος δραστηριότητες καθαρισμού και εξωραϊσμού της περιοχής μας! Ραντεβού δίνεται αύριο Κυριακή 29 Απριλίου στις 10:30 στο Δημαρχείο Κομοτηνής, για να αναχωρήσουν όλοι μαζί για Νυμφαία, σημείο που έχουν επιλέξει για τον καθαρισμό! Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν: ο Δήμος Κομοτηνής – Διεύθυνση Περιβάλλοντος και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής με τις εθελοντικές του ομάδες, Πρόσκοποι της Ροδόπης, μέλη του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, του συλλόγου Τ.Ο.Ρ.Α. (Τοπική Οικονομία Ροδόπης – Αλλάζω), των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (JEF) Κομοτηνής, του νεανικού τμήματος Κομοτηνής του Ε.Ο.Π.Ε. (Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων), της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ» και πολλών εθελοντών Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν τα τηλέφωνα 25310 82055 ή 6988590985. Την παραλία της Μέσης έχουν επιλέξει να καθαρίσουν τα μέλη του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής το πρωί της Κυριακής.

Δενδροφύτευση
Δενδροφύτευση στον εξωτερικό χώρο της Στέγης «ΑΞΙΖΩ» του συλλόγου ατόμων με νοητική υστέρηση «Άγιοι Θεόδωροι» θα πραγματοποιήσει αύριο Κυριακή 29 Απριλίου στις 10:00 το πρωί, ο πολιτιστικός σύλλογος «Γυναίκα και Δημιουργία».

Δράσεις για την καμπάνια «Let’s do it word» και στην Ξάνθη
Δράσεις για την καμπάνια «Let’s Do It World», που έχουν προγραμματίσει εθελοντικοί φορείς για την Κυριακή σε διάφορα σημεία θα υλοποιηθούν στην Ξάνθη: Αύριο Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ. η Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Ξάνθης σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Οι Κατασκηνωτές», τον Α.Π. Σύλλογο «XANTHI RUNNERS», τον Ποδηλατικό Σύλλογο «ΠΗΓΑΣΟΣ», τον Αθλητικό Σύλλογο «ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ», αλλά και δημότες της πόλης μας, θα προβούν στη φροντίδα του περιαστικού άλσους, καθώς και στην περιποίηση των νεαρών δενδρυλλίων (βοτάνισμα, μονοκλάδισμα, τσάπισμα). Την ίδια ώρα, στο πάρκο επί της οδού Βασ. Σοφίας (απέναντι από το γήπεδο του ερασιτέχνη ΑΟΞ), σε συνεργασία με το 2 ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης – ΣΕΠ θα πραγματοποιηθεί εικαστική παρέμβαση στο δάπεδο του πάρκου, που θα κοσμεί τον χώρο, εκεί όπου τα παιδιά θα γνωρίσουν παιχνίδια από το παρελθόν (κουτσό, φιδάκι, λαβύρινθο). Παράλληλα, με τον Σύλλογο Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Ξάνθης καλλωπίζουμε το πάρκο της Μεξικάνας. Η εθελοντική αυτή δράση δίνει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για το περιβάλλον, για ένα καλύτερο μέλλον.

Αθλητικά
1000 δρομείς του VIA EGNATIA RUN «γράφουν» ιστορία
Όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή των 1000 δρομέων στο ραντεβού τους με τον 3ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου VIA EGNATIA RUN, που πραγματοποιείται στα «χνάρια» της ιστορίας και της αρχαίας Εγνατίας Οδού, αύριο Κυριακή 29 Απριλίου . Το πρόγραμμα του VIA EGNATIA RUN περιλαμβάνει : τον Ημιμαραθώνιο αγώνα 21.097,5 μ., το Λαϊκό αγώνα – Δυναμικό βάδισμα 5.000 μ. και τον αγώνα 800 μ. για παιδιά και άτομα με αναπηρία.

Καιρός
Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν: στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, κεδε, ΟΤΑ, μαΐου, ΑΔΕΔΥ, συμμετοχή, οκανα, δικτυο, τεε, αμθ, sos, εκλογες, νοδε, μνήμη, προσφορες, μπρεχτ, ιονεσκο, θεατρο, γνώμονα, ξανθη, europe, ελλαδα, καβαλα, world, xanthi, σεπ, δραση, egnatia, run, καιρος, ert, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, υπουργειο εσωτερικων, υπες, σταση εργασιας, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, απεργια 7 απριλιου, ηρακλης, απεργια 1 δεκεμβριου, υπουργειο δικαιοσυνης, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βικυ σταματη, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, Ημέρα του παιδιού, απεργια αδεδυ, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, ελενη, δυνατα, υιοθετηση, μνήμη, βιντεο, το θεμα, δωρεαν, ηθοποιοι, θεμα, μνημειο, οικονομια, οκανα, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, πυροσβεστικο σωμα, τεε, το χαμογελο του παιδιου, χαμογελο του παιδιου, ωρα, egnatia, αγαπη, αισιοδοξια, αμθ, αναπηρια, αφηγηση, αφορμη, βικυ, βορεια, γινει, γινονται, γηπεδο, γνώμονα, γραφεια, δευτερα, διευθυνση, δημος, δηλωσεις, διοικηση, δικη, διαδικτυο, δυναμικο, εγινε, ευκαιρια, αιθουσα, ειρηνη, εκθεση, εκπαιδευση, ενθαρρυνση, εργα, εξελιξη, εξι, εσωτερικων, εταιρια, ευαγγελια, ευρωπη, ζωγραφου, ιδια, υπηρεσιες, θεια λειτουργια, ιδρυμα, ομιλια, ιονεσκο, κεδε, κινητο, κικη, λειτουργια, μαη, μαΐου, μπρεχτ, μαρια, νοδε, νοητικη υστερηση, ξενοδοχειο, ομαδα, παιδια, πεμπτη, περιβαλλον, περιφερειακο, πινακες, ποντιακα, προβληματα, προγραμματα, πρωι, ραντεβου, ρυθμισεις, ρολο, σαββατο, σεπ, συζητηση, σειρα, συγκεντρωση, συμβολα, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σωμα, σχεδιο, σωματειο, τομη, υπουργειο υγειας, υλοποιηση, φιδακι, χαμογελο, χρηστος, χαρα, κωνσταντινος, ωρες, ασφαλεια, μποφορ, δημητρης, δικαιωματα, εφαρμογη, europe, ηπειρωτικα, χωρα, υπουργειο, κλειστο, κωστας, κυριακη, ομαδες, ορχηστρα, πληροφοριες, run, sos, θεια, θεματα, θερμοκρασια, υγειας, ξεκινησε, χερια, χουκλη
Τυχαία Θέματα