Κομοτηνή:ΕΡΤ Δελτίο ΕΙδήσεων 25-01-2018

09:08 25/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυβέρνηση-Αυτοδιοίκηση
Έρχεται στις 31 Ιανουαρίου ο γενικός γραμματέας Υπ Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης
Έρχεται ο γενικός γραμματέας Υπ Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, στις 31 Ιανουαρίου σε Ξάνθη και Κομοτηνή, ο οποίος θα μιλήσει σε ημερίδα σχετική με το θέμα του νέου εκλογικού νόμου στην Αυτοδιοίκηση .
Την εκδήλωση διοργανώνει η παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή με επικεφαλής την Ελένη ΛΑφτσή και θα γίνει στις 7 το

απόγευμα στο Επαγγελματοβιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.
Αυτοδιοίκηση
Μαθητές και εκπαιδευτικοί σε επτά σχολεία δεν έχουν θέρμανση
Παρέμβαση κάνει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Κομοτηνής, Φελίνα Καζάκου, για επτά πολυπληθείς Σχολικές Μονάδες χωρίς θέρμανση, 2.100 μαθητές και οι καθηγητές τους.
Η κ. Καζάκου επικοινώνησε με την Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και μόλις ενημερώθηκε για το θέμα, ζήτησε άμεση λύση από το Δήμο. Επίσης πρότεινε, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν για να μην είναι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί εκτεθειμένοι στο ψύχος, να διακοπεί η λειτουργία των συγκεκριμένων μονάδων.

Διανομή αγαθών στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στην Ξάνθη
Ο Δήμος Ξάνθης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ξάνθης «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ», θα πραγματοποιεί διανομή αγαθών ακόμα σήμερα και αύριο, στους 2.620 ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική ή και Βασική Υλική Συνδρομή», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ – ΚΕΑ θα ειδοποιηθούν με SMS για να προσέλθουν στο σημείο διανομής. Ο κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να έχει μαζί του Βιβλιάριο Κοινωνικής Ασφάλισης.
Για τον Δήμο Ξάνθης η διανομή θα γίνει στην Κεντρική Αποθήκη ΤΕΒΑ έως Παρασκευή μεσημέρι. Στον ΟΣΕ μέχρι σήμερα μεσημέρι και στην Σταυρούπολη, μέχρι αύριο μεσημέρι.
Στο Δήμο Αβδήρων η διανομή γίνεται στην Γενισέα έως σήμερα το μεσημέρι.
Στο Δήμο Μύκης η διανομή θα γίνει στον Εχίνο έως και Πέμπτη το μεσημέρι.
Στο Δήμο Τοπείρου η διανομή θα γίνει στο Εύλαλο έως και Πέμπτη μεσημέρι.
Πρωτογενής Τομέας
Συνάντηση Αποστόλου με εκπροσώπους Ομάδων Παραγωγών
και Συνεταιρισμών

Συνάντηση με εκπροσώπους Ομάδων Παραγωγών και Συνεταιρισμών είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.
Συζητήθηκαν σε βάθος οι ιδιαιτερότητες των συλλογικών σχημάτων και η ανάγκη να στηριχθεί ο ρόλος τους.
Ο υπουργός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι η κυβέρνηση μελετά τρόπους που θα αίρουν πιθανά αντικίνητρα και θα επιτρέπουν στους παραγωγούς να συμμετέχουν ουσιαστικά στον νέο συνεργατισμό που είναι απολύτως αναγκαίος στην αναπτυξιακή διαδικασία του αγροτικού τομέα.
Από την πλευρά των αγροτικών οργανώσεων κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες ο Υπουργός δεσμεύθηκε να αξιοποιήσει.

Υγεία
Τέλος οι εργολάβοι από το νοσοκομείο Κομοτηνής

Aπό την περασμένη Τρίτη, οι εργολάβοι αποτελούν παρελθόν για το νοσοκομείο Κομοτηνής.
Το πρωί της Τρίτη ο διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργος Φιλιππίδης, υπέγραψε 45 ατομικές συμβάσεις με τις καθαρίστριες, τους φύλακες ,τους τραπεζοκόμους και 1εναν βοηθό μάγειρα. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι ένας χρόνος με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμα έναν.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Φιλιππίδης το όφελος του νοσοκομείου από αυτές τις συμβάσεις θα είναι 150.000ευρω τον χρόνο.

Επιμελητήρια
Ημερίδα για τους νέους επιχειρηματίες
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Έργων Στήριξης ΜΜΕ – Οικονομική Συμβουλευτική ΑΜΘ (ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ), διοργανώνει, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα 6:00 μ.μ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, Βασ. Γεωργίου 2Β, Κομοτηνή.

ΕΛΑΣ

Κρίθηκαν οι Υποστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας

Υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος Αριστείδη Ανδρικόπουλου και Μιχαήλ Καραμαλάκη, συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων και έκρινε τους (22) Υποστρατήγους της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μεταξύ των Υποστράτηγων που παραμένουν στα καθήκοντά τους, είναι και ο Γενικός Αστυνομικός Δ/ντης ΑΜ-Θ Νικόλοας Μενεξίδης
Περιβάλλον
Πλαστικές σακκούλες κατά χιλιάδες κατεβάζει στη θάλασσα ο Κομψάτος
Την ενεργοποίηση των κατοίκων και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον ορεινό όγκο Ξάνθης και Ροδόπης, να μην πετούν σκουπίδια και πλαστικές σακκούλες εκτός κάδων απορριμμάτων, ζητά ο Φυσιολάτρης και Ξεναγός, Βασίλης Παπαβασιλείου, μέσω της ΕΡΤ Κομοτηνής.
«Ντρέπομαι σαν κάτοικος της περιοχής να βλέπω χιλιάδες πλαστικές σακκούλες που κατεβάζουν τα ορμητικά νερά του ποταμού Κομψάτου, από τις ορεινές περιοχές και οι οποίες κατευθύνονται δυστυχώς προς τη θάλασσα. Σαν ξεναγός όταν με ρωτούν οι επισκέπτες για την άσχημη εικόνα δεν ξέρω τι να απαντήσω», υπογραμμίζει ο κ. Παπαδημητρίου, ζητώντας λήψη μέτρων από τους αρμοδίους.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Παπαβασιλείου έχει ξεναγήσει πολλούς επισκέπτες από την ΕΛλάδα στην κοιλάδα του Κομψάτου, στα Θρακικά Μετέωρα και στην Αστραία, τόποι όπου διαβιούν τα άγρια Άλογα και άγρια και σπάνια πουλιά.
Ερωτηθείς ο κ. Παπαβασιλείου για το ορεινό καταφύγιο του πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου, τόνισε πως λειτουργεί και πως ο σύλλογος μη μπορώντας να το συντηρήσει, θα το αναθέσει μέσω δημοπρασίας σε ιδιώτη.
Εθελοντισμός
Στην τελική ευθεία ο …αργοπορημένος ο εθελοντικός Άη Βασίλης
Στην τελική ευθεία μπαίνουν αυτή την εβδομάδα, οι εκδηλώσεις της εθελοντικής δράσης ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα, καθώς ολοκληρώνονται την επόμενη Κυριακή.
Η επόμενη εκδήλωση είναι στις 26 Ιανουαρίου Στο υπόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων, στις 21:30, συναυλία με τους Pax Romana.
Την ίδια μέρα θα παρουσιάσουν χορευτικές επιδείξεις στο πολιτιστικό κύτταρο του Εργατικού κέντρου οι πολιτιστικοί σύλλογοι , Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής, Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής & Εύξεινος Πόντος, Σύλλογος Εβριτών, Σύλλογος Σαρακατσαναίων, Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής, Σύλλογος Ηπειρωτών, Ιστορικό ΕΜΟΑΚ.
Τη δράση θα στηρίξουν επίσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καππαδοκών, Πολιτιστικό Κύτταρο ΡΕΞ, στις 19:00
Εθελοντική αιμοδοσία με την κινητή μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης το Σάββατο στην Ξάνθη
Εθελοντική αιμοδοσία με την κινητή μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιανουαρίου (09.00-14.00) στα γραφεία του Χορευτικού Ομίλου Ξάνθης (πάνω από το δημοτικό parking, απέναντι από Δημοτική Αγορά Ξάνθης).
Η συγκεκριμένη αιμοδοσία διοργανώνεται από το 2008 κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, καθώς είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.
Σύλλογοι
Ο χορός των Σαρακατσάνων στο Ποσειδώνιο το Σάββατο
Ο ετήσιος χορός του Μορφωτικού Συλλόγου Σαρακατσάνων Θράκης θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, στο κέντρο Ποσειδώνιο, στο 7 χλμ Κομοτηνής Λάγους.
Στο τραγούδι θα είναι ο Παναγιώτης Ούτος και ο Γιώργος Γραβάνης, στο κλαρίνο ο Βαγγέλης Τσιλιγγίρης.

Ο ετήσιος χορός του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης
Το διοικητικό συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης προσκαλεί τους κυνηγούς με τις οικογένειες τους στον ετήσιο χορό του συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ (20.30) του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου στο κέντρο «Διογένης
Πολιτισμός
Εκδήλωση με τους ΔεΜαΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑΙ ομάδα κωμικών αυτοσχεδιαστικών

Οι ΔεΜαΝαιΚαιΝαι, η μόνη ομάδα κωμικών αυτοσχεδιασμών (improv) της Β. Ελλάδας, έρχεται στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στην Λέσχη Κομοτηναίων, σήμερα στις 9:30 το βράδυ, για μια ξεκαρδιστική παράσταση γεμάτη αυτοσχεδιαστικά σκετς, βασισμένα στις ιδέες του κοινού!
Μια παράσταση που δημιουργείται και παρουσιάζεται εκείνη την στιγμή, χωρίς σενάριο και προετοιμασία πάνω στις δικές σας ιδέες. Μια παράσταση με γέλιο, φαντασία, παιχνίδι,. Μια παράσταση που ποτέ δεν είναι ίδια, και τα πάντα μπορούν να συμβούν. .
Είσοδος : 5€ Φοιτητικό 3€
Τηλέφωνο κρατήσεων 2531401408

Αστυνομικό Δελτίο
Σύλληψη για ποσότητα κάνναβης στην Ξάνθη
Συνελήφθη σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 26χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν, τρεις (3) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό, συνολικού βάρους 16 γραμμαρίων, μία (1) σιδερογροθιά και μία (1) συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer), τα οποία και κατασχέθηκαν.
Συνελήφθησαν 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή της Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 24, 20 και 18 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν και Σίρ Λάνκα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ξανθη, σχολεια, λύση, κεα, sms, ΟΣΕ, μμε, αμθ, συμμετοχή, ελλαδα, pax, κύτταρο, δραση, ρεξ, μνήμη, χλμ, ημεδαπός, υπουργειο εσωτερικων, ελενα παπαβασιλειου, τραπεζα της ανατολης, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, συλληψεις, αστυνομικο τμημα, δημος ξανθης, αυτοδιοικηση, ημεδαπός, ελενη, αη βασιλης, μνήμη, το θεμα, αιμοδοσια, αλογα, θαλασσα, θεμα, κεα, μμε, πλαισιο, χορος, ωρα, αγορα, αγροτικη, αμθ, βραδυ, γελιο, γεωργιου, γινει, γινεται, γραφεια, δυνατοτητα, δημος, δυστυχως, διοικητης, εβδομαδα, επτα, ερευνα, ερχεται, εσωτερικων, ετων, ευξεινος, ζητα, ιδεες, ιδια, εικονα, ιστορικο, κυβερνηση, κύτταρο, κλαρινο, λειτουργια, λεσχη, ληψη, λύση, μετεωρα, ομαδα, παντα, οικια, ομιλος, ουσιαστικα, οφελος, πακισταν, παρουσιαση, πεμπτη, ποντος, ποσειδωνιο, πρωι, ρεξ, σαββατο, σεναριο, συγκεκριμενα, συμμετοχή, συλλογοι, τμημα, τριτη, φαντασια, χλμ, χρονος, ασχημη, ευθεια, φυλακες, κοιλαδα, κωνσταντινου, κωστας, κυριακη, νοσοκομειο, ογκο, pax, παιχνιδι, sms, θερμανση
Τυχαία Θέματα