Κομοτηνή:ΕΡΤ ΕΙδήσεις 26-06-2017

08:29 26/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτογενής Τομέας-Επιχειρήσεις

Στροφή της Παπαστράτος σε λιγότερο επιβλαβή καπνικά προϊόντα

Ένα νέο προϊόν με το όνομα IQOS λανσάρει η Παπαστράτος της Φίλιπ Μόρις σε 25 χώρες μεταξύ αυτών και η Ελλάδα!
Πρόκειται για στροφή της εταιρείας σε καπνικά προϊόντα χωρίς καύση, που θεωρούνται ως λιγότερο επιβλαβή στον ανθρώπινο οργανισμό.
Σύμφωνα με τον Δ/ντη Εταιρικών Υποθέσεων της εταιρείας, Αλέξανδρο Χατζόπουλο, ο οποίος παρουσίασε το νέο προϊόν IQOS στην Κομοτηνή, όπου λειτουργεί και εμπορικό κατάστημα.
«Στόχος

μας δεν είναι η αύξηση των καπνιστών, αλλά η ώθησή τους σε λιγότερο επιβλαβείς συνήθειες, όπως είναι το κάπνισμα με καύση, καθώς με την καύση και τις υψηλές θερμοκρασίες, παράγονται πίσσα και μονοξείδιο του άνθρακα, ουσίες υπεύθυνες για σοβαρές ασθένειες», τόνισε κατά την παρουσίαση του προϊόντος ο κ. Χατζόπουλος.
Σε ότι αφορά το κόστος του μηχανισμού που στηρίζεται το νέο προϊόν IQOS, οι υπεύθυνοι υπογράμμισαν πως είναι κοντά με το κόστος των πακέτων τσιγάρων.
Η ΦΙλιπ Μόρις έχει δεσμευθεί με συμφωνία με την Ελληνική Πολιτείας για την απορρόφηση άνω του 50% της ποσότητας των καπνών Ανατολικού τύπου-Μπασμάς- που παράγεται στη Θράκη και Κατερίνης μέχρι το 2018.
Δεν είναι τυχαίο πως στο μεγάλο μείγμα που φτιάχνονται τα τσιγάρα, αλλά και οι νέοι τύποι καπνίσματος χωρίς καύση, είναι απαραίτητη η παρουσία των καπνών Ανατολικού τύπου και Κατερίνης, καθώς αυτά αρωματίζουν το μείγμα.

ΥΓ: Καλό θα είναι αυτό να το συνειδητοποιήσουν και οι καπνοπαραγωγοί, πως παράγουν ένα προϊόν διαμάντι και να οργανωθούν διεκδικώντας καλύτερες τιμές και όχι παρακαλώντας τους εμπόρους να πάρουν το-διαμάντι- προϊόν τους….

Αυτοδιοίκηση

Γεγονός ο Βιολογικός του Φαναρίου
Ένα σημαντικό έργο ξεκινά η ΔΕΥΑΚ για την παραλιακή ζώνη της Ροδόπης, ύστερα από προσπάθειες πολλών ετών. Πρόκειται για τον Βιολογικό καθαρισμό στο Φανάρι που θα εξυπηρετεί και τους οικισμούς Αρωγής και Μέσης.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Πετρίδη, πλέον θα μπορεί πιο εύκολα να γίνουν επενδύσεις σε νέες ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς δεν θα απαιτείται να έχουν δικό τους βιολογικό καθαρισμό, κάτι που αύξανε το κόστος..
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρης Καρασταύρου, ανέφερε πως το έργο άργησε , αλλά ποτέ με ευθύνη της ΔΕΥΑΚ και από την ημέρα που θα ξεκινήσει , θα είναι έτοιμο σε 18 μήνες,
Η μονάδα βιολογικού καθαρισμού θα έχει αγωγούς μήκους 27χλμ και τα νερά θα πηγαίνουν με γεωτρήσεις στον υδροφόρο ορίζοντα και όχι σε κάποιο ποτάμι ή στη θάλασσα, με το συνολικό του κόστος να φτάνει τα 17εκ ευρώ.

Έξι παιδικές χαρές θα κατασκευάσει ο ΤΑΠ στο Δήμο Κομοτηναίων
Έξι παιδικές χαρές θα κατασκευάσει στο δήμο Κομοτηναίων ο ΤΑΠ ενώ παράλληλα θα προμηθεύσει στο δήμο Κομοτηνής κι ένα απορριμματοφόρο αυτό ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου τονίζοντας ότι ο ΤΑΠ ανταποκρίθηκε στο αίτημα του δήμου Κομοτηνής στο πλαίσιο του ανταποδοτικού οφέλους της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου μεσα από τον δήμο Κομοτηνής.

Επαγγελματίες

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Επαγγελματο-Βιοτεχνιών και Εμπόρων -ΟΕΒΕΣ –Ροδόπης την ερχόμενη Τετάρτη

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης με τη συμμετοχή όλων των αντιπροσώπων της Ο.Ε.Β.Ε.Σ. στο Ν. Ροδόπης των Σωματείων της θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου στις 18:30 στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Κατά τη διάρκειά της θα γίνει και η του 9/μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, όπως επίσης και η εκλογή Αντιπροσώπων στη Γ.Σ.Ε.Β.Ε. Ελλάδος.
Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα θα πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας και να την υποβάλλουν, σύμφωνα με το καταστατικό, μέχρι σήμερα Ιουνίου στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Σύλλογοι
Ετοιμασίες για το 9ο Πανθρακικό Αντάμωμα στη Δράμα στις 30-1-2

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το 9ο Πανθρακικό Αντάμωμα, που θα γίνει στη Δράμα στις 30 Ιουνίου και 1-2 Ιουλίου.
Μιλώντας ο πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Δράμας, «Ο Έβρος», Γιώργος Τσακμάκης, έκανε λόγο για μια μουσική πανδαισία ήχων και κυκλωτικών χορών της Θράκης, από μικρούς και μεγάλους, από τους 70 συλλόγους της Θράκης, που δήλωσαν συμμετοχή.
Οι τριήμερες εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από Εκθέσεις Φωτογραφίας, από το παρελθόν, στο παρόν και στη Σύγχρονη Τέχνη, επιχειρώντας μια σύνδεση με το μέλλον.
Στις τριήμερες εκδηλώσεις του Θρακιώτικου Ανταμώματος θα πρωταγωνιστήσουν και οι γεύσεις, ενώ δεν θα λείψουν τα δρώμενα, με αυτό να ξεχωρίζει της ηθοποιού Μελίνας Μποτέλλη, η οποία θα απαγγείλει για τους διωγμούς που έχει υποστεί η Θράκη.

Το Έβδομο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικο-Ρωμυλιωτών-Βορειο-Θρακών θα γίνει στην Κομοτηνής στις 8 Ιουλίου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας-Βόρειας Θράκης (ΠΟΣΑΡ) μετά από την Συνεδρίαση του Δ.Σ. της, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016, έλαβε ομόφωνη απόφαση να πραγματοποιηθεί το 7ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών- Βορειοθρακιωτών, το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017.
Επίσης θα πραγματοποιήσει και Τριήμερο παράλληλων δράσεων της ΝΕΟΛΑΙΑΣ της ΠΟΣΑΡ , από Παρασκευή 7 /7 έως και Κυριακή 9/7/2017, στα πλαίσια της καθιερωμένης δραστηριότητάς τους « ΒΡΑΔΙΕΣ ΝΟΕΛΑΙΑΣ». Η Νεολαία θα διαμείνει σε κάμπινγκ ή σε ξενοδοχεία της περιοχής του Δήμου Κομοτηνής και Μαρώνειας.
Στην οργανωτικη επιτροπή θα είναι όλοι οι εν Ν.Ροδόπης Σύλλογοι μέλη της Ομοσπονδιας, ενώ θα παραστούν οι 25 και πλέον εν Θράκη Συλλογοι. Η Κορυφαία αυτή Εκδήλωση της Ομοσπονδίας πραγματοποιείται σε Συνδιοργάνωση με το Δήμο Κομοτηνής, την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, με την Υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής ,ενώ τελεί υπο την Αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.
Πολιτισμός

Θεατρική Εβδομάδα-Αγκάλιασμα όλων των ερασιτεχνικών ομάδων από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής του χρόνου τον ΙΟούνιο

Τον Προγραμματισμό για μια θεατρική εβδομάδα-αγκάλιασμα όλων των ερασιτεχνικών ομάδων της Κομοτηνής και παρουσίαση όλων των παραστάσεων του χρόνου, κατέθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, Σοφία Μενεσελίδου.
«Αυτό πλέον μπορεί να γίνει μια και ο χώρος του πολιτιστικού κυττάρου του Εργατικού Κέντρου έχει περάσει πια στην δικαιοδοσία του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, όπου εκεί θα μπορούν να παρουσιασθούν όλες οι παραστάσεις», σημείωσε η κ. Μενεσελίδου.
Επίσης η κ. Μενεσελίδου στάθηκε και στο Δίκτυο των ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας οδού, που διατρέχουν τον άξονα του αυτοκινητόδρομου, όπου πρόσφατα βρέθηκαν στην Κομοτηνή.
Στις αποφάσεις που ελήφθησαν υπάρχουν προτάσεις για συμπαραγωγές και δράσεις που θα παρουσιάζονται και στις 6 πόλεις, που αποτελούν το Δίκτυο(Ιωάννινα-Κοζάνη-Βέροια-Σέρρες- Καβάλα Κομοτηνή).
Επίσης η συνεργασία αυτή θα προχωρήσει και στο επίπεδο των Εφηβικών Τμημάτων και θα ενισχυθεί με διήμερα σεμινάρια στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, ενώ οι όποιες παραγωγές θα κάνουν περιοδεία και στις 6 πόλεις του Δικτύου.
Αναφερόμενη στις πετυχημένες παραστάσεις του θεατρικού εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ, όπου λειτουργούν παιδικό-εφηβικό-ενηλίκων αρχαρίων και ενηλίκων προχωρημένων, δήλωσε πως στην αρχή της κάθε σεζόν θα παρουσιάζονται οι παραστάσεις της περασμένης.
«΄Εχουμε μια μαγική δασκάλα την Άννη Μαχαιροπούλου, η οποία πραγματικά κάνει θαύματα στο θεατρικό εργαστήρι και κτίζει το επόμενο συνειδητοποιημένο θεατρόφιλο κοινό της περιοχής», υπογράμμισε η κ. Μενεσελίδου.
Καταλήγοντας, ευχαρίστησε το θεατρόφιλο κοινό της περιοχής, που στηρίζει το θέατρο, ακόμα και σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Μουσικοχορευτική παράσταση του ΜΟΚ σήμερα στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ στις 9 το βράδυ
Μια μουσικοχορευτική παράσταση του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής, που θα θυμίσει τα παλιά…τότε που κάθε τέχνη ήταν γλέντι και κάθε δουλειά ήταν καύχημα, προετοιμάζουν οι υπεύθυνοι του Μoρφωτικού Ομίλου Κομοτηνής.
Η Μουσικοχορευτική παράσταση θα λάβει χώρα σήμερα στο θερινό δημοτικό θέατρο στις 9 το βράδυ.

Φεστιβάλ Φιλίππων 2017 – 8 Ιουλίου έως 26 Αυγούστου
Τα εξήντα χρόνια του γιορτάζει φέτος το φεστιβάλ Φιλίππων με ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών, μουσικών και εικαστικών εκδηλώσεων. Το φεστιβάλ ξεκινά στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων στις 8 Ιουλίου με την παράσταση «Piaf! The show». Ένα οπτικοακουστικό θέαμα σε σκηνοθεσία Ζιλ Μαρσαλά, που αφηγείται τον πολυκύμαντο βίο του θρυλικού «Σπουργιτιού», της μοναδικής Εντίθ Πιάφ, και κλείνει στις 26 Αυγούστου – στο φρούριο. «Στοχασμοί του Καζαντζάκη σε μείζονα κλίμακα.
Με αφορμή το γεγονός της συμπλήρωσης εξήντα χρόνων από τον θάνατό του και την κήρυξη επίσημα της χρονιάς από το υπουργείο Πολιτισμού ως “έτος Νίκου Καζαντζάκη”, η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου της Νέας Περάμου, τιμά τη μνήμη του παγκόσμια αναγνωρισμένου, πολυσυζητημένου συγγραφέα και διανοητή, και παρουσιάζει στο κοινό το αφιέρωμα σε σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη.
Φεστιβάλ Μαρώνειας
Στην τελική ευθεία για το φετινό,7ο στη σειρά, Φεστιβάλ Μαρώνειας Σαπών μπαίνουν οι διοργανωτές. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει πλέον οριστικοποιηθεί .Περιλαμβάνει συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών ,θέατρο, βραδιές κλασσικής ,παραδοσιακής ,έντεχνης και λαικής μουσικής,θέατρο σκιών ,εκθέσεις φωτογραφίας που θα λάβουν χώρα στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας ,το Λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους ,τη Μαρώνεια,τις Σάπες,τα Κασσιτερά ,την Ξυλαγανή…Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Αυγούστου.

Λειτουργεί το εργαστήρι Παραδοσιακής και Ανατολικής Μουσικής στο πλαίσιο των δράσεων του ομώνυμου φεστιβάλ
Το Εργαστήριο Παραδοσιακής & Ανατολικής Μουσικής της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, συστάθηκε και λειτουργεί στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής ήδη από τον Οκτώβριο του 2016. Το εργαστήριο χωρίζεται:
Α. στην ορχήστρα παραδοσιακής και ανατολικής μουσικής.
Β. στην χορωδία παραδοσιακής μουσικής.
Στοχοθεσία του εργαστηρίου αποτελεί η μελέτη των μουσικών ιδιωμάτων τόσο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής όσο και της ευρύτερης της ανατολικής Μεσογείου. Στη συναυλία παρουσιάζεται κομμάτι από το υλικό το οποίο μελετήθηκε την φετινή εκπαιδευτική περίοδο.
Aθλητική Ενημέρωση
Μεγάλη επιτυχία για τον Ποδηλατικό Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών που διεξήχθη από Παρασκευή έως Κυριακή στην Ξάνθη, με τη συμμετοχή 180 αθλητών.
Μεγάλη επιτυχία για τον Ποδηλατικό Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών που διεξήχθη από Παρασκευή έως Κυριακή στην Ξάνθη, με τη συμμετοχή 180 αθλητών.
Η κορυφαία αυτή διοργάνωση έχει να υλοποιηθεί από το 1972 στην Θράκη και σκοπός του Πήγασου της Ξάνθης, αλλά και άλλων Συλλόγων είναι να θεσμοθετηθεί η διοργάνωση και μάλιστα να αποτελέσουν ένωση οι Ποδηλατικοί Σύλλογοι της Θράκης, οι οποίοι θέλουν να κάνουν την διοργάνωση τριεθνή με τη συμμετοχή της Βουλγαρίας της Τουρκίας και της Ελλάδας!
Την Παρασκευή ήταν η μέρα των ατομικών χρονομετρήσεων. Το Σάββατο αγωνίστηκαν οι Γυναίκες καλύπτοντας 104 χλμ. Χθες από στις 9 το πρωΐ αγωνίσθηκαν οι Άνδρες, οι οποίοι κάλυψαν 178 χλμ, φτάνοντας και στην ορεινή Ξάνθη!
Μεγάλη η στήριξη από τους Δήμους-κυρίως των Αβδήρων όπου εκεί διεξάγεται-του νομού, από την Περιφέρεια και τους εθελοντές που σφραγίζουν με την παρουσία τους την επιτυχία της διοργάνωσης!
Η ΕΡΤ ήταν κοντά στην κορυφαία αυτή αθλητική διοργάνωση και μέσω της ΕΡΑ Κομοτηνής, αλλά και με την ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ερα σπορ, δευακ, ταπ, συμμετοχή, ιουνίου, δραμα, συλλογοι, δηπεθε, καβαλα, θεατρο, ελλαδα, μνήμη, ξανθη, χλμ, ερα, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, βεροια, κοζανη, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, μνήμη, χωρες, αιτηση, δουλεια, θαλασσα, θαυματα, θρακη, μουσικη, ξενοδοχεια, πλαισιο, προγραμμα, υπουργειο πολιτισμου, ωθηση, αυξηση, αφορμη, βραδυ, γεγονος, γινει, γλεντι, γραφεια, δευακ, δηπεθε, δρωμενα, δικτυο, ευκολα, ευρω, εκθεσεις, εβδομαδα, εξηντα, επενδυσεις, επιτυχια, ερα σπορ, ερα, ετοιμο, ετων, ευθυνη, τεχνη, ζωνη, θεατρο σκιων, καμπινγκ, καπνισμα, κλιμακα, κρατικο, λογο, μηνες, νεολαια, ονομα, ουσιες, παρουσιαση, πετριδης, σαπες, σαββατο, σεζον, σεμιναρια, σειρα, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σοφια, συλλογοι, ταπ, τριημερο, τσιγαρα, φαναρι, φεστιβαλ, φτανει, χλμ, δημητρης, ευθεια, ενωση, γευσεις, χωρα, υπουργειο, ιουνίου, κομματι, κυριακη, μελετη, ορχηστρα, υλικο
Τυχαία Θέματα