Κομοτηνή: Καλαμπόκι, ποπ-κορν και μαλλί της γριάς

18:42 18/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Άλσος Πάρκο της Αγίας Παρασκευής στην Κομοτηνή, ο κύριος Δημήτρης, ένας άστεγος μικροπωλητής, που βρήκε προσωρινά καταφύγιο, χάρη στις προσπάθειες των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, έχει τη δική του «επιχείρηση». Ένα καροτσάκι με καλαμπόκι, μαλλί της γριάς και ποπ-κορν… πελάτες του οι μικροί φίλοι που απολαμβάνουν το παιχνίδι στο πάρκο.

«Ευτυχώς το καλοκαίρι κάτι κινείται» δηλώνει και προσθέτει «σε σύγκριση με το χειμώνα που

βγάζαμε πέντε ευρώ πουλώντας κάστανα, τώρα βγάζουμε δέκα. Από το καθόλου είμαστε πολύ καλά.»

Συντροφιά με τις φωνές από το παιχνίδι των παιδιών, με τα κελαϊδίσματα των πουλιών και τις λίγες κουβέντες με τους περαστικούς ο κυρ Φώτης, μετά από ένα δύσκολο χειμώνα που τον έβγαλε σχεδόν όλο στην άκρη του δρόμου, δηλώνει «σχεδόν χαρούμενος» ή τουλάχιστον όχι τόσο απογοητευμένος από τη ζωή. «Ο χειμώνας είναι δύσκολος αν είσαι άστεγος…» δηλώνει και παρατηρεί κι εκείνος τον κόσμο, λόγω της οικονομικής στενότητας, να έχει αλλάξει την συμπεριφορά του. «Αγοράζει λίγα κι εκείνα για τα παιδιά» λέει κι αναπολεί άλλες ήσυχες μέρες του Αυγούστου.

Το τελευταίο καλοκαιρινό ταξίδι το έκανε πριν 15 χρόνια. Έκτοτε, πολλά άλλαξαν στη ζωή του. Βγάζοντας ελάχιστα από τη δουλειά του δεν μπορεί να πάει ούτε ως τη θάλασσα του Φαναρίου, ελάχιστα χιλιόμετρα από την Κομοτηνή. «Πάει καιρός…» λέει κι αφήνει την κουβέντα του μισοτελειωμένη έτοιμος να υποδεχτεί τον επόμενο μικρό του πελάτη. «Καλαμπόκι, ποπ-κορν ή μαλλί της γριάς;» τον ρωτά και βλέπει το πρόσωπο του πιτσιρικά να φωτίζεται στη θέα τους…
Φώτο:Καλαμπόκι, ποπ-κορν και μαλλί της γριάς από τον κ. Δημήτρη Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα