Κομοτηνή:Της κακομοίρας

10:21 8/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τι κοινό μπορεί να έχουν ένας φαρμακοποιός, ένας γιατρός, μια υπάλληλος σε ένα συμβολαιογραφείο, ένας αρτοποιός και άλλοι τόσοι επαγγελματίες που αγωνίζονται να τα καταφέρουν στα χρόνια της κρίσης; Η απάντηση για να δοθεί θα πρέπει να γίνει πρώτα…Της Κακομοίρας.

Η αγαπημένη ελληνική ταινία με πρωταγωνιστή τον αξέχαστο Κώστα Χατζηχρήστο, ξαναζωντανεύει θεατρικά αυτή τη φορά, στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής από το τμήμα ενηλίκων του Εργαστηρίου Θεατρικής

Παιδείας.
Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις εννέα το βράδυ όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Σε σκηνοθεσία της Άννας Μαχαιροπούλου τα μέλη του εργαστηρίου, δηλαδή οι: Μαρία Γκούτρα, Μαρίνος Καραφωτίου, Ντέμης Καρελιάδης, Γιώργος Κουκαλιώτης, Άρης Κιλιγκαρίδης, Άγγελος Μαστραγγελής,, Αντώνης Ρουπγίδης, Εύα Σκότη, Χρύσα Τσένη, Εύη Φιλιππίδου, Θανάσης Χαριτόπουλος δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας αποδεικνύοντας ότι η αγάπη για το θέατρο, τον πολιτισμό και τη δημιουργία μπορεί να αποτελέσει διέξοδο και διαφυγή σε μια εποχή πολλών καθημερινών «πιέσεων».

«Περνάμε υπέροχα εντός κι εκτός σκηνής κι αυτό φαίνεται» δηλώνει η Εύα Σκότη, που ερμηνεύει το ρόλο της προξενήτρας, της κυρίας Δέσποινας. «Είναι μια μορφή που υπάρχει ακόμη και σήμερα με τη μόνη διαφορά ότι έχει «εκσυγχρονιστεί» κάπως». Στο πλευρό της ο Ζήκος, ο αρτοποιός Άρης Κιλιγκαρίδης που κατάφερε να παρουσιάσει ένα δικό του Ζήκο. «Ήξερα ότι αμέσως θα συγκρίνουν την ερμηνεία μου μ’ αυτή του Χατζηχρήστου και η θέση μου ήταν δύσκολη, όμως κατάφερα να δώσω κάτι ξεχωριστό» δηλώνει μην κρύβοντας ότι η αγωνία του ήταν μεγάλη, για να καταφέρει να αποδώσει τις κινήσεις του πρωταγωνιστή εντός των σκηνικών του Ιωάννη Ν. Καραγκιουλμέζη. Λιγότερο αγχωμένος, αλλά πραγματικά ευτυχισμένος πάνω στη σκηνή ο Ντέμης Καρελιάδης μιλά με αγάπη για το θέατρο κι αποκαλύπτει την αγωνία του κάθε φορά που πατά στη σκηνή «είναι μαγεία» λέει ενθουσιασμένος.

Όσον αφορά στο κοινό; «Ανταποκρίνεται και γελά με την ψυχή του» παρατηρούν οι συντελεστές της παράστασης σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι σήμερα έχουν ανάγκη το γέλιο.
Φώτο:Εύα Σκότη, Άρης Κιλιγκαρίδης Ντέμης Καρελιάδης, Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα