Κοζάνη – Κ. Παπακώστα: «Όχι στη διχόνοια και τείχη σε όσους την επιχειρούν»

14:14 28/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Όχι στη διχόνοια τη δολερή και να υψώσουμε τείχη απέναντι σε εκείνους που επιχειρούν να διχάσουν τους Έλληνες και της Ελληνίδες», ήταν το μήνυμα της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην πόλη της Κοζάνης.

Όπως τόνισε «με ομόνοια και δύναμη όλοι μαζί μπορούμε να δυναμώσουμε την πατρίδα μας», ενώ αναφερόμενη στο θέμα του Μακεδονικού ζητήματος, αφού επισήμανε ότι και η ίδια είναι «ανήσυχη και προσεκτική»

με όλες τις εξελίξεις πρόσθεσε ότι «ο πολιτικός κόσμος να μην σπεύδει προκαταβολικά να κάνει δηλώσεις, γιατί τα γεγονότα μπορεί να μας υπερβούν».

Η κ. Παπακώστα επισήμανε ότι θα επιδιώξει με «όλες τις δυνάμεις να μην έχουν εφεξής οι γείτονες μας τη δυνατότητα να κάνουν κατάχρηση του ονόματος της Μακεδονίας και να υψώνουν αλυτρωτικά τείχη», ενώ προσέθεσε ότι» θα πρέπει αν τελεσφορήσει η συνταγματική αναθεώρηση της γείτονος χώρας να υπάρξει», όπως έχει προτείνει η ίδια «μία διμερής ερμηνευτική δήλωση, που να αποσαφηνίζει δια παντός και με τρόπο επωφελή για τα εθνικά μας δίκαια», για το θέμα της γλώσσας και της εθνικότητας .

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα