Κοζάνη: Απανταχού Ερατυρείς τραγούδησαν πασχαλινά και Μαγιάτικα τραγούδια διαδικτυακά

08:49 27/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια παγκόσμια συναυλία πραγματοποίησαν οι απανταχού Ερατυρείς που συμμετείχαν με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και  τραγούδησαν  μπροστά από την  οθόνη περισσότερα από 200 άτομα από κάθε γωνιά του πλανήτη, τραγούδια της Πασχαλιάς και του Μάη.

Ερατυρείς από Μελβούρνη Αυστραλία ,Αστόρια Νέα Υόρκη, ,Φιλανδία , Μεξικό ,Καναδά, το Παρίσι Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Κοζάνη Καβάλα, Ηγουμενίτσα, έδωσαν το δικό τους ραντεβού το απόγευμα της Κυριακής του Θωμά 26 Απριλίου 2020, μπροστά από τις οθόνες όπως η παράδοση απαιτεί  σε ένα αντάμωμα μουσικό γεμάτο αναμνήσεις και συγκίνηση.

Η  Διαδικτυακή χορωδία, με την χρήση της τεχνολογίας, όπου έγιναν περισσότερες από 100 συνδέσεις δημιουργώντας σε ένα γιορτινό κλίμα όπως κάθε χρόνο,  σύμφωνα με την παράδοση τους καθώς  ήθη και έθιμα του Πάσχα αναβλήθηκαν λόγω των συνθηκών.  Όλο το τεχνικό εγχείρημα ανέλαβε ο  καθηγητής του ΑΠΘ Ιωάννης Πήτας, ο Τάσος Τσίμπλινας και ο Χρήστος Σουμπάκης στην Εράτυρα.

Με το τέλος της συναυλίας έδωσαν  την ευχή, να ανταμώσουν ξανά γεροί στο πανηγύρι της Παναγιάς τον Δεκαπενταύγουστο στην πλατεία του χωριού κάτω απ΄το γέρο – πλάτανο στην Εράτυρα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr

Keywords
Αναζητήσεις
διαδικτιακο ανταμομα κοζανη
Τυχαία Θέματα
Κοζάνη, Απανταχού Ερατυρείς, Μαγιάτικα,kozani, apantachou eratyreis, magiatika