Κοζάνη: Ερώτηση ΚΚΕ για το καλλιτεχνικό σχολείο

12:57 26/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ερώτηση για τα προβλήματα στη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης και την κατάργηση της Β΄ τάξης, κατέθεσαν προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής. Όπως τονίζουν στην ερώτησή τους, το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης ξεκίνησε με 31 παιδιά εκ των οποίων τα έξι στη Β΄ Γυμνασίου. Ένα μήνα τώρα συνεχίζει να έχει ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Τα κενά που αναδεικνύονται τόσο σε καθηγητές μαθημάτων γενικής κατεύθυνσης όσο και ειδικότητας είναι χαρακτηριστικά: Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία, Γεωγραφία, Τεχνολογία καθώς και Χορού, Θεάτρου και Εικαστικών.

Είναι φυσικό αυτή η κατάσταση να έχει προκαλέσει την οργή των γονιών αφού τα παιδιά τους αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο σχολείο που φοιτούσαν πριν έχοντας κενά στα μαθήματα πάνω από ένα μήνα εκτός από τα προβλήματα, που προκαλούνται με αυτές τις ανατροπές στην ψυχοσύνθεση των παιδιών. Ζητούν από τον Υπουργό να τους ενημερώσει για το τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνησή ώστε: Να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τόσο της Β΄ τάξης όσο και συνολικά του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης, και να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα