Κοζάνη: Π. Κουκουλόπουλος¨Η Δυτική Μακεδονία χάνει το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ ύψους 5 δις ευρώ

11:39 23/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μαύρη ημέρα για την Δυτική Μακεδονία χαρακτήρισε την χθεσινή ημέρα κατά την οποία ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, και πρώην Βουλευτής Ν. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος καθώς, όπως ο ίδιος τόνισε, η περιοχή απεμπολεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα στην ενέργεια ύψους 5 δις ευρώ σε βάθος δεκαετίας με θετικές συνέπειες στα μέτωπα της ανεργίας και της πραγματικής μας

οικονομίας. Ο κ. Κουκουλόπουλος υπογράμμισε πως όλα αυτά αποτελούν παρελθόν με τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας να έχει κλείσει, ο ΑΗΣ Καρδιάς και ο ΑΗΣ Αμυνταίου να έχουν ημερομηνία λήξης σε πολύ κοντινό ορίζοντα, τον ΑΗΣ Αγ. Δημήτριου VI να έχει εξαφανιστεί από τη δημόσια συζήτηση, ενώ η Μελίτη II εμφανίζεται σποραδικά σε κάτι ακατάληπτες αναφορές των κυβερνώντων περί μελλοντικών συνεργασιών. Σημείωσε παράλληλα ότι η ΔΕΗ βρίσκεται πλέον στην εντατική με κίνδυνο οικονομικής ασφυξίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή χρηματοδότηση της νέας μονάδας «Πτολεμαΐδα V» και πολύ περισσότερο των μετεγκαταστάσεων. Σχολιάζοντας την πολιτική κατάσταση με την ψήφιση του Νομοσχεδίου η χώρα μπήκε σε ταπεινωτική εποπτεία, η δημοκρατία βρίσκεται υπό περιορισμό, ο δημόσιος πλούτος στη διαχείριση ξένων και τα σπίτια των Ελλήνων περνάνε στα κοράκια των αγορών. Επανέλαβε πάντως πως ο τόπος έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση συνασπισμού όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου θα συνεννοηθούν σε κάποιες πολιτικές.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

The post Κοζάνη: Π. Κουκουλόπουλος¨Η Δυτική Μακεδονία χάνει το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ ύψους 5 δις ευρώ appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα