Κοζάνη: Συνάντηση Δημάρχου Βοΐου με τον Περιφερειάρχη, για το φυσικό αέριο

11:38 12/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την άμεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη προς την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ώστε ο Δήμος Βοΐου να μην βρεθεί εκτός του σχεδιασμού των περιοχών που προγραμματίζεται να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία, ζήτησε ο Δήμαρχος Βοϊου Δημήτρης Λαμπρόπουλος.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου 2018, παρουσία και του Προέδρου της ΔΥΠΡΑ Χρήστου Λυσσαρίδη, ο Δήμαρχος Βοϊου στάθηκε στον σημαντικό ρόλο του φυσικού αερίου στην οικονομία, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής και υπογράμμισε ότι «η ενδεχόμενη ανάπτυξη

του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Δήμο Βοΐου, θα μειώσει το ενεργειακό κόστος για τις δημοτικές εγκαταστάσεις και θα δώσει την δυνατότητα στους πολίτες να επωφεληθούν από την χρήση του».

Στη συζήτηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, ο Δήμαρχος Βοίου τόνισε την αυξημένη ανεργία στην περιοχή και ανέφερε ότι «η ενεργειακή απομόνωση του Δήμου θα επιφέρει μεγάλη απογοήτευση στους πολίτες και θα στερήσει από τις επιχειρήσεις της περιοχής οικονομικά οφέλη, δημιουργώντας ταυτόχρονα αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι των περιοχών με φυσικό αέριο».

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης κ. Καρυπίδης αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του Δήμου Βοΐου και επεσήμανε ότι θα εξεταστούν όλες οι δυνατότητες ώστε να αναπτυχθεί το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου και στο Βόιο, σε επόμενες επεκτάσεις που θα γίνουν στο προσεχές μέλλον.

ΕΡΤ Κοζάνης –Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα