Κοζάνη: Τα αρωματικά φυτά στο επίκεντρο επιστημόνων και νέων καλλιεργειών

10:20 14/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η θεραπευτική δράση, η χρήση, τα περιθώρια εκμετάλλευσης και η αξιοποίησης των αρωματικών φυτών, βρέθηκαν στο επίκεντρο ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη με διοργανωτές το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και τον Δήμο Κοζάνης, παρουσία πλήθος επιστημόνων και καλλιεργητών από την ευρύτερη περιοχή. Για την χρήση στις φαρμακοβιομηχανίες

με την δημιουργία σκευασμάτων που θα βοηθήσουν σε διάφορες νόσους μεταξύ αυτών και του αλτσχαίμερ, γίνονται μελέτες από τους επιστήμονες, σε ότι αφορά στις βιολογικές ιδιότητες των φυτών όπως ο κρόκος, η λεβάντα, το πράσινο τσάι, το μελισόχορτο και η ρίγανη. Εργασιακή διέξοδο σε πολλούς νέους μπορεί να φέρει η καλλιέργεια των αρωματικών φυτών στην περιοχή, τόνισε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Βαλαής, υπογραμμίζοντας ότι μπορούν να διατεθούν δημοτικές εκτάσεις σε νέους αγρότες. Ως πυλώνα ανάπτυξης στην μεταλιγνιτική εποχή, χαρακτήρισε την καλλιέργεια αρωματικών φυτών στην περιοχή ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Γιάννης Θεοφύλακτος που έδωσε το παρόν.

Οι επιστήμονες από την πλευρά τους ανέπτυξαν τα νέα δεδομένα, υπογραμμίζοντας την δυναμική που μπορεί να φέρει η καλλιέργεια φυτών που ευδοκιμούν στην Ελλάδα με την αξιοποίηση και την χρήση τους στις βιομηχανίες τροφίμων, φαρμακοβιομηχανίες, και καλλυντικών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα