Κυπριακό: Χωρίς αποτέλεσμα οι συζητήσεις για το εδαφικό

02:33 22/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο Μοντ Πελεράν για το θέμα του εδαφικού. Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του ΟΗΕ στην Κύπρο, μετά το πέρας των συνομιλίων, παρά τις καλύτερες

των προσπαθειών τους, ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τις απαραίτητες περαιτέρω συγκλίσεις στα κριτήρια για εδαφικές προσαρμογές που θα άνοιγαν το δρόμο για την τελευταία πράξη των συνομιλιών.

Όπως αναφέρεται, «ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί έχουν εμπλακεί σε σοβαρές και διαρκείς διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων ημερών στο Μοντ Πελεράν». Παρά τις καλύτερες των προσπαθειών τους, δεν κατέστη δυνατόν να επιτύχουν τις απαραίτητες περαιτέρω συγκλίσεις στα κριτήρια για εδαφικές προσαρμογές που θα άνοιγαν το δρόμο για την τελευταία πράξη των συνομιλιών, προστίθεται.
Οι δυο πλευρές αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Κύπρο και να εξετάσουν την πορεία προς τα μπρος, καταλήγει ο εκπρόσωπος.

Δυστυχώς δεν υπήρξε κατάληξη στα κριτήρια του εδαφικού, ανέφερε στο twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Δυστυχως δεν υπηρξε καταληξη στα κριτηρια του εδαφικου….#CyprusProblemTalks, #MontPelerin

— NikosChristodoulides (@Christodulides) November 21, 2016

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα