Κυρώσεις σε Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών από την Γ.Γ Προστασίας Καταναλωτή

14:11 3/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σειρά παραβάσεων από Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2018, εντόπισε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Συνολικά επιβλήθηκαν 21 διοικητικές κυρώσεις ύψους 160.500 ευρώ, που κυρίως αφορούν:

Οι παραβάσεις συχνότητα κλήσεων, παραπλανητική πληροφόρηση, παρέκκλιση των εντολών των δανειστών.

Συχνά καλούν σε τηλέφωνα επικοινωνίας που δεν τα είχαν δηλώσει οι οφειλέτες, αλλά τα βρήκαν συνήθως από δημόσια προσβάσιμους τηλεφωνικούς καταλόγουςΚλήση σε τηλέφωνο εργασίας χωρίς να είναι το μοναδικό
τηλέφωνο επικοινωνίαςΌχληση για οφειλές στις οποίες δεν έχουν παρέλθει 10 ημέρες από τότε που αυτές κατέστησαν ληξιπρόθεσμεςΕνημέρωση χωρίς να έχει προηγηθεί η ταυτοποίηση του οφειλέτηΧρέωση ποσού για εξώδικη ενημέρωση κ.λ.π.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή συγκροτεί ομάδα εργασίας με σκοπό να προσδιοριστούν οι ανάγκες για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου (ν. 3758/2009 «Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4038/2012).

Το πόρισμα της ομάδας θα τεθεί σε διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, ώστε οι διατάξεις να κατατεθούν στη Βουλή το φθινόπωρο.

Για υποβολή καταγγελίας :

1520@efpolis.gr και με κλήση στο 1520

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα