ΛΑΣ Δ. Χίου: Θέτει θέμα προστασίας υδροβιότοπου Μαλαγγιώτη

18:06 20/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την άμεση λήψη μέτρων προστασίας του υδροβιότοπου Μαλαγγιώτη στη Βολισσό, ζητά με παρέμβασή της η Δημοτική Παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου, που προτείνει μάλιστα να δημιουργηθεί παρατηρητήριο άγριας φύσης, ζητώντας να έρθει ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και στα αντίστοιχα όργανα της περιφέρειας.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η παράταξη: «Ο ποταμός Μαλαγγιώτης, ένας θησαυρός εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα και άρα της ζωής , στον κάμπο της Βολισσού , καταλήγει στις εκβολές του σε έναν υδροβιότοπο, που χειμώνα καλοκαίρι

συντηρεί ένα μέρος της αγριοπανίδας του νησιού μας ενδημικής και αποδημητικής. Ταυτόχρονα ο συγκεκριμένος υδροβιότοπος έχει αποτελέσει και αποτελεί στόχο νεόπλουτων αναπτυξιολάγνων, που τη μια επιθυμούν να τον κάνουν δρόμο, την άλλη να τον οικοπεδοποιήσουν, την άλλη πεδίο δοκιμών των αποκτημάτων τους 4χ4! Πρόσφατα σπάνιο είδος γλάρου έπεσε θύμα σε ένα τέτοιο πέρασμα ενός αχαρακτήριστο οδηγού, που διέσχιζε τον υδροβιότοπο (φώτο)», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΛΑΣ.

Απαιτώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας του υδροβιότοπου του Μαλαγγιώτη, η ΛΑΣ προτείνει:

 Η περιφερειακή και δημοτική αρχή να συνεργαστούν για την εφαρμογή της υπάρχουσας μελέτης σε όλο το ρου του ποταμού, που τους έχει διαθέσει το τοπικό συμβούλιο της Βολισσού .
 Η δημοτική αρχή να αξιοποιήσει το ακίνητο που διαθέτει στην εκβολή ως παρατηρητήριο άγριας φύσης και κέντρο περιβάλλοντος σε διασύνδεση με τα εκπαιδευτήρια της Βολισσού τους πολιτιστικούς συλλόγους, και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ομηρούπολη .
 Σήμανση για την προστασία του υδροβιότοπου και την απαγόρευση διέλευσης με την αντίστοιχη αστυνόμευση.

The post ΛΑΣ Δ. Χίου: Θέτει θέμα προστασίας υδροβιότοπου Μαλαγγιώτη appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα