Λέσβος: «Τα κέντρα κράτησης παρά τις βελτιώσεις παραμένουν φυλακές»

13:02 10/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρά τις όποιες βελτιώσεις γίνονται τα κέντρα κράτησης στα νησιά είναι φυλακές τόνισε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Μυτιλήνη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Κατηγόρησε τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για ωραιοποίηση της κατάστασης ενώ αμφισβήτησε τα αριθμητικά στοιχεία που δίνονται για μείωση του αριθμού των προσφύγων που βρίσκονται στα νησιά. Για το κέντρο κράτησης της Μόριας το οποίο επισκέφθηκε, τόνισε ότι ακόμα υπάρχουν

καλοκαιρινές σκηνές ενώ όλες οι υπηρεσίες είναι στα χέρια ΜΚΟ για τις οποίες θα ζητήσει οικονομικό έλεγχο με ερώτησή του στο ευρωκοινοβούλιο. Η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη με την ενεργοποίηση της συμφωνίας του Δουβλίνου ενώ επανέλαβε τις θέσεις του ΚΚΕ για απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά και την Ελλάδα αλλά και να δοθούν οι αποζημιώσεις στις τοπικές κοινωνίες από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκε και με τους εργαζόμενους του αεροδρομίου εν όψη της παραχώρησης του Οδ Ελύτης στη fraport όπου τόνισε ότι απειλούνται με απόλυση εργαζόμενοι από τη νέα διοίκηση ενώ και αυτοί που θα μείνουν θα αντιμετωπίσουν μια κακή εργοδοσία. Ο κύριος Ζαριανόπουλος κατήγγειλε και το γεγονός ότι σταδιακά θα παραχωρηθεί και η αεροναυτιλία στις μεγάλες εταιρίες αφού προς το παρόν ο έλεγχος του εναέριου χώρου παραμένει υπό την εποπτεία των κρατών έχει όμως ξεκινήσει η συζήτηση στους κόλπους της ΕΕ να παραχωρηθεί σε ομάδες κρατών που θα ελέγχονται από πολυεθνικές. Σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος θα περιοδεύσει στη Χίο.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα