Μάρω Παναγιωτέλη: Αιμοδοσία με την σκέψη στη Θεσσαλονίκη

21:04 4/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπηρετεί στη Χίο, στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Γενικού Νοσοκομείου Χίου η αιματολόγος- επιμελήτρια, Μάρω Παναγιωτέλη. Την συναντήσαμε να προΐσταται στην εξωτερική μονάδα της αιμοδοσίας στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, όπου πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου.

Σημειώνει τη μεγάλη ανάγκη που έχουν τα νοσοκομεία μας σε αίμα, επισημαίνει ότι τα τμήματα αιμοδοσίας είναι ασφαλή μέρη και δεν πρέπει να φοβούνται οι πολίτες λόγω του κορονοϊού, και ζητά να αποδείξουμε

ότι είμαστε γενναιόδωροι προσφέροντας εθελοντικά αίμα. Πράγματι κατά την αιμοδοσία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 20 μονάδες αίματος, ενώ μία μέρα πριν είχαν αποσταλεί στο  Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη 15 φιάλες αίμα.

Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη η Μάρω Παναγιωτέλη, δεν κρύβει ότι καθημερινά αγωνιά για την κατάσταση που βιώνει η πόλη της.
“Η καρδιά μου – τονίζει – είναι εκεί. Η σκέψη μου είναι στη Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση είναι δραματική, έχω θανάτους στο φιλικό μου περιβάλλον, ασθενείς στο συγγενικό μου περιβάλλον. Θεωρώ ότι οι συνάδελφοί μου έχουν φτάσει στα όρια τους. Και όλοι οι ασθενείς έχουν ανάγκη όλους τους γιατρούς που στέκονται στο πλάι τους. Κάνω έκκληση και τώρα που τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, οι αιμοδότες να έρχονται. Είμαστε πάντα στο πλευρό των ασθενών που χρειάζονται αυτή τη στιγμή το αίμα”.

The post Μάρω Παναγιωτέλη: Αιμοδοσία με την σκέψη στη Θεσσαλονίκη appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα