Με οικίσκους κάλυψαν τις ανάγκες στον Δήμο Δυτικής Σάμου

00:04 3/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Είκοσι ένα οικίσκους έχει παραλάβει ένα μήνα μετά τον φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου ο Δήμος Δυτικής Σάμου για την προσωρινή στέγαση των σεισμοπαθών.

Οι 18 οικίσκοι που διατέθηκαν από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχουν τοποθετηθεί σε χωριά, για την προσωρινή στέγαση των κατοίκων, ενώ δύο μαζί με άλλα δύο που προσφέρθηκαν δωρεάν από τον Δήμο Μυτιλήνης , έχουν τοποθετηθεί για χρήση ως σχολικές αίθουσες. Όλοι οι οικίσκοι έχουν ηλεκτροδοτηθεί, υδροδοτηθεί και συνδεθεί με το αποχετευτικό δίκτυο.

Ο

Δήμος Δυτικής Σάμου θα προχωρήσει άμεσα στην αγορά επιπλέον 4 οικίσκων μιας και τα διαθέσιμα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του.

Εξάλλου με ανακοίνωση του εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς την κοινοπραξία Blue Star Ferries, που από την πρώτη στιγμή στήριξε τον Δήμο μεταφέροντας δωρεάν οχήματα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά πραγματοποιώντας και μεγάλες εκπτώσεις στους ταξιδιώτες, «συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τόπου, δείχνοντας παράλληλα και το κοινωνικό της πρόσωπο προς τον σαμιακό λαό».

Τέλος στην ίδια ανακοίνωση ευχαριστεί την ναυτιλιακή εταιρεία Alberta Shipmanagement για την οικονομική ενίσχυση ύψους 10.000 ευρώ που κατέθεσε για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από τον καταστροφικό σεισμό. «Η οικογένεια του κυρίου Νικολάου Ιγγλέσση είναι πάντοτε αρωγός και συμπαράστασης του δήμου μας στηρίζοντας κατά καιρούς διάφορες ανάγκες του τόπου μας», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

 

 

 

The post Με οικίσκους κάλυψαν τις ανάγκες στον Δήμο Δυτικής Σάμου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα