Μουσική στον Κήπο της Πειραιώς 260‏

13:05 12/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Κήπος της Πειραιώς 260 φιλοξενεί φέτος μία σειρά από μουσικές βραδιές, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016. Κάθε μία από αυτές έχει ξεχωριστό χαρακτήρα και υπόσχεται να σας χαρίσει ένα απολαυστικό μουσικό ταξίδι.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου σας ξεναγεί στο Παρίσι του Αττίκ (19/6), η Σαβίνα Γιαννάτου με τους Primavera en Salonico και τη Λάμια Μπεντίουι σας σεργιανούν στις μουσικές του κόσμου (20/6), oι Mikelis & Najem Project οδηγούν την αραβική μουσική

σε δυτικούς δρόμους (27/6), ενώ ο Σωκράτης Σινόπουλος παντρεύει δεξιοτεχνικά την πολίτικη λύρα με απρόσμενα μουσικά είδη (30/6).

Τον Ιούλιο, ο Μιχάλης Δέλτα παρουσιάζει ένα σάουντρακ που αντικατοπτρίζει τη σχέση του με το αστικό τοπίο (2/7) και οι Methexis βλέπουν μέσα από την rock αισθητική τη σύγχρονη και κλασική ορχηστρική μουσική, jazz και μουσικό θέατρο (6/7).

Γιώργης ΧριστοδούλουΓιώργης Χριστοδούλου«Attic à Paris»

19 Ιουνίου – 21:00

Ο μουσικός και τραγουδιστής Γιώργης Χριστοδούλου μας προσκαλεί σε μία βραδιά αφιερωμένη στον αγαπημένο του δημιουργό, Αττίκ. Ο Αττίκ, ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές του ελληνικού ελαφρού τραγουδιού στις αρχές του 20ού αιώνα, κατά κόσμον Κλέων Τριανταφύλλου (1885-1944), συνέθετε, έγραφε τους στίχους και ερμήνευε ο ίδιος τα τραγούδια του. Τη δεκαετία του 1930 δημιούργησε την περίφημη «Μάντρα του Αττίκ», έναν πρωτότυπο καλλιτεχνικό όμιλο στον οποίο συμμετείχαν τραγουδιστές, μίμοι, παρουσιαστές και λοιποί καλλιτέχνες. Οι παραστάσεις της Μάντρας έμειναν ιστορικές και τα τραγούδια αυτά του Αττίκ τραγουδιούνται μέχρι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα