Ναύπακτος:Eliminator mountain bike –Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

09:51 24/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη συμμετοχή 200 αθλητών και αθλητριών , ολοκληρώθηκε την Κυριακή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στη Ναύπακτο,με τα αγωνίσματα του Cross Country XCO (Αντοχής) και Team Relay (Σκυταλοδρομία), ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα έγινε και το Eliminator mtb, για τις κατηγορίες Ανδρών

και Γυναικών, άνω των 17 ετών, με την συμμετοχή 75 αθλητών και αθλητριών σε προσομοίωση πίστας στην παραλία Ψανή της Ναυπάκτου.Πρωταθλητές αναδείχθηκαν ο Δημήτρης Αντωνιάδης και η Βαρβάρα Φασόη.

Διοργανωτές του Πανελληνίου ήταν η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Ναυπακτίας και την Μ.Κ.Ο. «Πράσινο+Μπλε».

Το Πανελλήνιο Eliminator mtb, ένα εντυπωσιακό άθλημα τεχνικής και ταχύτητας, έγινε σε ειδικό χώρο διαδρομή μέσα στη Ναύπακτο στην παραλία Ψανή ,στον οποίο σημειώθηκαν και δύο πτώσεις αθλητών .

Με το Πανελλήνιο πρωταθλήματα ολοκληρώθηκε ουσιαστικά στην Ναύπακτο ένα εντυπωσιακά πλούσιο 10ήμερο ποδηλασίας, αφού προηγήθηκαν οι Βαλκανικοί Αγώνες και οι Διεθνείς αγώνες Lepanto 2017 την περασμένη εβδομάδα.

Το αγωνιστικό μέρος του Πανελληνίου Cross Country XCO έγινε σε μια επιλεγμένη διαδρομή γύρω από το κάστρο και την παλαιά πόλη αποτελούμενη από άσφαλτο, δασικό δρόμο, δασικό μονοπάτι και πλακόστρωτο, συνολικής κλειστής κυκλικής διαδρομής 4,1 χλμ., που επαναλαμβάνεται. Στην ίδια διαδρομή στο Κάστρο της Ναυπάκτου όπου είχε φιλοξενηθεί και η περσινή διοργάνωση του Πανελληνίου.

Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα