Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου: Κριτική για την πολιτική της Κυβέρνησης στα ΚΥΤ

21:01 16/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

“Η Συνεχόμενη και αυξανόμενη έξαρση της πανδημίας στην χώρα μας, είναι ένα εξαιρετικά δυσάρεστο και επικίνδυνο γεγονός για την Δημόσια Υγεία. Η Κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι έχει χάσει κάθε έλεγχο και αυτό είναι ορατό στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, στην καθημερινότητα μας γενικότερα”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-

Προοδευτική Συμμαχία.

Αναφερόμενη στα κρούσματα που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ τονίζει: “Από πολύ νωρίς, είχαμε επισημάνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν ιδιαίτερα στις δομές των νησιών μας, που φιλοξενούν πρόσφυγες – μετανάστες. Απευχόμασταν πάντα την ύπαρξη κρουσμάτων στην ΒΙΑΛ, αλλά αυτό αποδείχθηκε αναπόφευκτο και οι λόγοι είναι πολλοί. Καθημερινά στα φιλόξενα για την κυβέρνηση ΜΜΕ, ο Βουλευτής Χίου και Υπουργός Μετανάστευσης, καυχιέται και συγχρόνως αυτοθαυμάζεται, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να έχει κάνει τίποτα για ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών, για καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης, για την αναγκαία ιατρική μεριμνά και φροντίδα, για διενέργεια διαγνωστικών test και τελικά για πλήρη γνώση και αναγκαία λήψη μέτρων”.

Αναφερόμενη η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου για τα κρούσματα που σημειώνονται στη ΒΙΑΛ επισημαίνει: “Είχαμε πει, όπως και πολλοί άλλοι ότι οι προσφυγιές δομές με τον υπερσυνωστισμό που έχουν, αποτέλεσμα της εγκληματικής κυβερνητικής ανεπάρκειας, θα εξελιχθούν σε υγειονομικές βόμβες αν δεν παρθούν μέτρα. Αυτό δεν έγινε και τα αποτελέσματα απτά”.
“Η Κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε απλό παρατηρητή των γεγονότων, όπως κάτι ανάλογο συμβαίνει με τα τουρκικά πολεμικά που αλωνίζουν δίπλα μας και σε λίγο θα βρεθούν στις ακτές μας. Μια κυβέρνηση παραδομένη, ανίκανη να διαχειριστεί ακόμα και βασικά θέματα. Το έχουμε ξαναπεί, μια κυβέρνηση που συντηρείται από την πλειοψηφία των καλοταϊσμένων ΜΜΕ που παραπλανούν, ψευδολογούν, κρύβουν και έχουν καταστεί εκπρόσωποι τύπου της κυβέρνησης”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ν.Ε. Χίου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

The post Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου: Κριτική για την πολιτική της Κυβέρνησης στα ΚΥΤ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα