Νέες πρωτοβουλίες της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας για την καύση RDF από την ΑΓΕΤ

15:22 28/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια στην καύση RDF και άλλων καρκινογόνων υλικών από την ΑΓΕΤ. Οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο είναι μια Ενημερωτική Συγκέντρωση το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 στις 18.15 στην αίθουσα Κορδάτου (κτίριο Παπαστράτου του Παν/μίου Θεσσαλίας). Επιστήμονες θα αναλύσουν το πρόβλημα σχετικά με την υγεία των πολιτών, την τεχνολογική πλευρά και τη νομική πλευρά του σοβαρού αυτού θέματος. Ο ενημερωμένος

πολίτης είναι ενεργός πολίτης, όπως απέδειξαν οι δύο προηγούμενες απόλυτα επιτυχημένες κινητοποιήσεις που οργάνωσε η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ και στους δρόμους της πόλης του Βόλου με τη σιωπηλή πορεία που πραγματοποίησε.
Η δεύτερη κινητοποίηση θα είναι δυναμική και θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Μάιο.
«Η σιωπή της ΑΓΕΤ και η καθυστέρηση σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς και η άρνηση του αρμόδιου Υπουργού κ. Φάμελου να πάρει πίσω τις αποφάσεις που δίνουν το δικαίωμα στην ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια και να θέτει σε κίνδυνο μια ολόκληρη πόλη, όπως είναι ο Βόλος, πρέπει να μας κινητοποιήσουν όλους. Η υγεία των πολιτών είναι σε κίνδυνο αφού είναι βέβαιο ότι οι εκπομπές διοξινών και άλλων καρκινογόνων ουσιών, από την καύση σκουπιδιών, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις. Ακόμα και ελάχιστες ποσότητες από αυτές μπορούν να καταστρέψουν τον οποιονδήποτε οργανισμό και κυρίως τα μικρά παιδιά, που είναι πιο ευάλωτοι οργανισμοί. Δεν έχουν δε γεωγραφικά σύνορα και μπαίνουν στην τροφική αλυσίδα, άρα στον οργανισμό μας, με ποικίλους τρόπους. Με τον αέρα που αναπνέουμε, με τα χόρτα που τρώμε, με τα τυριά, τα κρέατα κλπ. Δεν εξαφανίζονται δε ακόμα και μετά το θάνατό μας.
Ο Βόλος δεν πρέπει να γίνει η χωματερή καύσης σκουπιδιών στις ακατάλληλες εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ. Τα κέρδη αυτής της βιομηχανίας δεν πρέπει να είναι πάνω από την υγεία μας. Το ίδιο ισχύει και για το πετ κωκ που καίει σε τεράστιες ποσότητες (πάνω από 150.000 τόνους).
Εκτός όμως από την ακαταλληλότητα των εγκαταστάσεων της ΑΓΕΤ, υπάρχει και η ανυπαρξία του κράτους να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους. Αποκαλύφθηκε ότι από το 2011 δεν δούλευαν τα καταγραφικά της ΑΓΕΤ. Και το κράτος τί έκανε; Κυριολεκτικά τίποτα!
Με αυτά τα δεδομένα καλούμε τους πολίτες να υπερασπίσουν την υγεία τους . Να έρθουν στην Ενημερωτική Συγκέντρωση το Σάββατο 6 Μαΐου για να πληροφορηθούν υπεύθυνα για τις συνέπειες του προβλήματος. «

Keywords
Τυχαία Θέματα