Κρίσιμο οκταήμερο για αξιολόγηση – Ντομπρόβσκις: Ολοκληρώνεται στο ορατό μέλλον (video)

14:28 28/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις διαπραγματεύσεις για την 2η αξιολόγηση έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος που επιτρέπει αισιοδοξία ότι θα μπορούσε να κλείσει στο ορατό μέλλον τόνισε την Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξη Τύπου. Την ίδια ώρα στην Αθήνα ο κοινοτικός επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί και ο κ. Κερέ της ΕΚΤ έχουν σημαντικές επαφές με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο στο κρίσιμο οκταήμερο για τη β’ αξιολόγηση με στόχο να καλυφθούν

οι αποστάσεις σε εργασιακά και δημοσιονομικό. Την ίδια ώρα συνεδριάζει το euroworking group που ασχολείται με την εξέλιξη της αξιολόγησης και την προετοιμασία της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείς αν η 2η αξιολόγηση θα κλείσει στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για το πότε ακριβώς μπορεί αυτό να συμβεί, ωστόσο τόνισε ότι η δουλειά μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών προχωράει και τα πράγματα είναι στη «σωστή τροχιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα