Ο Αλέξης Τσίπρας στη Ροδόπη

12:34 25/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μήνυμα ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών στην περιοχή της Θράκης σε καθεστώς ισονομίας χωρίς αποκλεισμούς έστειλε από την Ροδόπη και το Δήμο Αρριανών ο Αλ. Τσίπρας συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Θράκη. «Θέλω η περιοχή σας να σταματήσει να έχει τα αρνητικά ρεκόρ. Να είναι η φτωχότερη της Ευρώπης. Θέλω να πάψουν οι νέοι να φεύγουν αλλά να ζουν και να προκόψουν εδώ. Να είναι ίσοι και ίσες απέναντι στο νόμο που ισχύει για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Οι κάτοικοι της Θράκης

θα πρέπει να είναι ασφαλείς και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όλους» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην περιοχή της Φιλλύρας.

«Επισκέπτομαι και μιλώ σε ένα δήμο που έχει μια αρνητική πρωτιά. Είναι ένας από τους πιο φτωχούς δήμους της Ευρώπης και αυτό θα πρέπει να το αλλάξουμε.Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα και να στηριχθούν τομείς για την ανάπτυξη της περιοχής σας. Σήμερα το 2016 υπάρχουν πολλοί που επιμένουν να εντοπίζουν και να μιλούν για τις διαφορές μας και χαίρονται να μιλούν με κηρύγματα μίσους χωρίζοντας τους πολίτες ανάλογα με το τι Θεό πιστεύουν. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα αγωνιστούμε να μην επιστρέψουμε σε διχαστικές λογικές και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει παιχνίδια εκμεταλλευόμενος τους πολίτες. Είμαστε όλοι Έλληνες πολίτες, ίσοι, ανεξάρτητα από τα πιστεύω μας» τόνισε ο Πρωθυπουργός στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.Κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά στην αξία της παιδείας «Έχω ένα όραμα που αφορά την παιδεία και το μέλλον του τόπου. Θέλω τα σχολειά της χώρας μας είτε δημόσια, είτε ιδιωτικά, να παρέχουν σύγχρονη γνώση και να βγάζουν προκομμένους ανθρώπους γιατί το μεγαλύτερο εφόδιο είναι η γνώση».

Νωρίτερα ο Αλ. Τσίπρας από τη Φιλλύρα Ροδόπης είχε σημειώσει πως «Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας ώστε να μικρύνει η απόσταση που φαντάζει πολύ μεγάλη η απόσταση από το γραφείο μου, εδώ. Ξέρω πολύ καλά ότι βρίσκομαι στο νομό που έχει τις μεγαλύτερες διαρροές μαθητών από το σχολείο. Ξέρω ότι το θετικό της ποσόστωσης στα Πανεπιστήμια έχει αξία όταν τα παιδιά σας ολοκληρώσουν το σχολείο. Μέγιστη προτεραιότητα μας να βρούμε τον τρόπο τα παιδιά να τελειώνουν το σχολείο, να μένουν στη Θράκη και να βρίσκουν δουλειές εδώ».

Από τον σύντομο χαιρετισμό του δεν έλειψε αναφορά στην δωρεάν δορυφορική πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για 30.000 ελληνικές οικογένειες, που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα του Έβρου, της Ξάνθης και της Ροδόπης που εξασφαλίζει το νέο πρόγραμμα «Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση των Μειονοτικών Πληθυσμών της Θράκης στους Ελληνικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς Ελεύθερης Λήψης». Η σχετική απόφαση υπεγράφη χθες από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά και προβλέπει συνολικό προϋπολογισμό για τη δράση που θα ανέλθει στα 3,72 εκατ. ευρώ.

«Όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να βλέπουν τα ελληνικά κανάλια, τη ζωή και τις ειδήσεις σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Έδωσα εντολή χθες στον υπουργό ψηφιακής πολιτικής, ώστε άμεσα στην περιοχή σας που αφορά 120.000 πολίτες, να σας δοθούν δωρεάν δορυφορικά πιάτα και αποκωδικοποιητές, ώστε να μπορείτε να παρακολούθειτε όλες τις δημόσιες συχνότητες και τα προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης της επιλογής σας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Στις δύο θα προεδρεύσει σε σύσκεψη Φορέων της Θράκης στην Κομοτηνή και στις έξι το απόγευμα θα εγκαινιάσει την Εμπορική Έκθεση στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Ο κος Τσίπρας θα ολοκληρώσει την περιοδεία του με ομιλία στην Κομοτηνή, στις επτά και μισή στο Ξενοδοχείο Arcadia.

Keywords
Τυχαία Θέματα