Ο Δήμος Λαρισαίων στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής

15:14 16/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η δημοτική αρχή αναγνωρίζοντας ότι στη σύγχρονη εποχή η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να αναλαμβάνει προτεραιότητες και πρωτοβουλίες συνεργασιών, εξωστρέφειας και δικτύωσης, έχει θέσει από την αρχή της θητείας της ως άμεση προτεραιότητα την ανάληψη πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση.

Στα πλαίσια αυτών των πρωτοβουλιών συνδιοργάνωσε μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ), το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο

Θεσσαλίας το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής (21st Pan-Hellenic Conference on Informatics – PCI2017) από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά στη Λάρισα.
Τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τονίζοντας ότι η διοργάνωση του Συνεδρίου στη Λάρισα αποτυπώνει ανάγλυφα την εξέλιξη της πόλης σε πολιτιστικό πόλο που μπορεί να προσελκύσει μεγάλης εμβέλειας ακαδημαϊκά συνέδρια. Η σύμπραξη ακαδημαϊκών, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων με την τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί ιδανική ευκαιρία για την ενίσχυση της μετεξέλιξης της Θεσσαλίας σε επιστημονικό και τεχνολογικό κόμβο καινοτομίας για όλη την Ελλάδα.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας κ. Γεώργιος Σούλτης στην εισήγησή του με θέμα “Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στους Δήμους: Προβλήματα και Προοπτικές” αναφέρθηκε αναλυτικά σε προβλήματα αλλά και προοπτικές που ανοίγονται στη δημόσια διοίκηση μέσα από τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν από την κ. Λία Γκουντρουμπή, Υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Δήμου τα έξι εγκεκριμένα έργα που υλοποιούνται αυτή την περίοδο από το Δήμο Λαρισαίων στα πλαίσια ευρωπαϊκών ανταγωνιστικών προγραμμάτων, καθώς και τα δίκτυα πόλεων στα οποία συμμετέχει ο Δήμος. Πιο αναλυτικά παρουσιάστηκε το έργο HORIZON 2020 CS-AWARE από τον κ. Θανάση Πουλτσίδη υπάλληλο του Τμήματος Υποστήριξης Συστημάτων και Επικοινωνιών Δήμου Λαρισαίων. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα καινοτόμο και σημαντικό σχέδιο, καθώς αντικείμενο του προγράμματος είναι η αναζήτηση και η εφαρμογή νέων και καινοτόμων λύσεων για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κακόβουλων επιθέσεων στα ψηφιακά συστήματα που χρησιμοποιούνται από την τοπική αυτοδιοίκηση, σε συμφωνία με τη στρατηγική και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «κυβερνοασφάλεια» (cybersecurity).

Στη συνέχεια ακολούθησε στρογγυλό τραπέζι με τη συμμετοχή εκ μέρους του Δήμου του Αντιδημάρχου κ. Σούλτη στο οποίο συζητήθηκαν απαραίτητες αναπτυξιακές ενέργειες και δράσεις για την εκμετάλλευση των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της Θεσσαλίας, ώστε η περιοχή να αποτελέσει κέντρο καινοτομίας και ανάπτυξης για ολόκληρη τη Χώρα.
Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 60 διακεκριμένοι Έλληνες καθηγητές και διδάκτορες Πανεπιστημίων – ΤΕΙ και Ερευνητικών Κέντρων οι οποίοι παρουσίασαν την έρευνα τους σε ένα πλήθος τομέων της Πληροφορικής όπως την Ασφάλεια και την Ιδιωτικότητα στο Διαδίκτυο, την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, την Τεχνολογία Λογισμικού, τα Ενσωματωμένα Συστήματα, την Τεχνητή Νοημοσύνη, τα Μεγάλα Δεδομένα και πολλά άλλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα