Ο δήμος Σπάρτης για την ασθένεια των πλατανιών

18:38 5/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αφορμή την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου, ο δήμος της Σπάρτης εξέδωσε ανακοίνωση  γνωστοποιώντας το πρόβλημα.

Συγχρόνως ενημερώνει και για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, πάνω στην καταστροφική αυτή ασθένεια που φαίνεται να πλήττει και την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.

Η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Για την προστασία των πλατανιών μας, ο Δήμος έχει ήδη υλοποιήσει, αλλά και προχωράει στις παρακάτω ενέργειες:

Έχει κληθεί δύο φορές στο παρελθόν ο αρμόδιος ερευνητής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών, για ενημερωτικές εκδηλώσεις στο

Πάρκο Γουδέ και στο Καστόρι. Ο ίδιος ερευνητής προσκλήθηκε και ήρθε για να επιδείξει, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών, τον τρόπο φυτοϋγειονομικής καταστροφής μολυσμένου Πλατανιού.

Όλα τα κλαδέματα σημαντικών πλατανιών σε πλατείες κλπ., γίνονται μετά από ειδοποίηση των τοπικών Συμβουλίων αποκλειστικά από την αρμόδια Υπηρεσία Πρασίνου, και πάντα με τις απαραίτητες προφυλάξεις».

Ο δήμος Σπάρτης, ανακοινώνει, ότι το 2021 έχει προσκαλέσει ειδικούς δενδροκόμους, ώστε να ελέγξουν και να δώσουν οδηγίες προστασίας και διαχείρισης στα πλατάνια της Άρνας, του Θεολόγου, του Γεωργιτσίου, του Αγίου Ιωάννη και του Παρορείου, ώστε αυτά να προστατευθούν.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα