Ο Π. Κοντοσταυλάκης για το έργο «Οι Σιδεράδες»

16:55 5/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

H πολιτιστική-αθλητική λέσχη Ζακύνθου «Γέρανος» παρουσιάζει στο νησί, για μία μοναδική παράσταση το έργο του Μίλος Νίκολιτς, «Οι Σιδεράδες», στο θέατρο Σαρακινάδου, το Σάββατο 6 Μαΐου στις 21:15μμ.

«Πέτερ: Δηλαδή Λουΐζα είναι γιος μου;
Λουΐζα: Ε βέβαια είναι γιος σου. Και πάντα γιος σου θα είναι ο γιος σου.
Πέτερ: Αν ο γιος μου είναι γιος μου… τότε τι είναι αυτός εδώ;
Λουΐζα: Αυτός είναι ο πατέρας του γιου

σου.»

«Πρόκειται για μια βαλκάνια κωμωδία, ένα εγκώμιο στην ανθρώπινη ύπαρξη, μια απόδειξη πώς όταν η αγάπη μιλά, το μίσος, τα όπλα, ο εθνικισμός σιγούν. Ο Σέρβος Άτσα έχει μόλις ανακαλύψει, ότι την περίοδο που τον έστειλαν σαν αιχμάλωτο πολέμου στο σιδεράδικο του Πέτερ στην Γερμανία, η γυναίκα του έμεινε έγκυος από τον Ιβάν, έναν Ρώσο σιδερά. Έχοντας μάθει την αλήθεια για την πατρότητα του γιου του πηγαίνει ξανά στην Γερμανία, με την ελπίδα ότι θα βρει ένα δικό του παιδί εκεί», ανέφερε μεταξύ άλλων με σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, μιλώντας για το έργο, ο πρόεδρος της Λέσχης «Γέρανος», Παναγιώτης Κοντοσταυλάκης.

«Μέσα σε ένα σιδεράδικο, ξεδιπλώνεται με κωμικό και συγκινητικό τρόπο, η αλήθεια τριών πατεράδων και μιας μάνας. Ο γεννημένος στο Κοσσυφοπέδιο Μίλος Νίκολιτς, έχοντας ζήσει τον εμφύλιο σπαραγμό της χώρας του, ασκεί κριτική στις απάνθρωπες και άθλιες συνθήκες του Πολέμου και καταδικάζει κάθε εθνικιστική συμπεριφορά. Με όπλα τον γρήγορο ρυθμό, τους δυνατούς χαρακτήρες, τα κωμικά μπερδέματα, την αξιόπιστη και σύγχρονη μετάφραση του Χρήστου Γκούβη καθώς και τους εκρηκτικούς μουσικούς συνδυασμούς των δαιμονικών εγχόρδων των StringDemons, ‘’Οι Σιδεράδες’’ θα μαγέψουν το Ζακυνθινό κοινό», πρόσθεσε.

Παίζουν: Άτσα: Ερμόλαος Ματθαίου-Πέτερ: ΕρνέστοςΒουτσίνος
Λουΐζα: Έφη Καραγιάννη- Ιβάν: Αβραάμ Παπαδόπουλος-Είσοδος 10 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Σάκης Νέγκας

Keywords
Τυχαία Θέματα