«Ομήρου Ιλιάδα» της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (video)

07:03 14/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη, «Ομήρου Ιλιάδα», έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στις 11:30, στο Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Κάθε εικόνα, κάθε λέξη των στίχων της Ιλιάδας σε μαγεύει. Σε κάνει να θαυμάζεις τον κορυφαίο ποιητή της ανθρωπότητας, τον δικό μας, τον μοναδικό Όμηρο!

Λίγα λόγια για το έργο

Με το δεδομένο ότι ο ποιητής στην Ιλιάδα

απομονώνει μόνο πενήντα μία μέρες από τον δέκατο χρόνο του Τρωικού Πολέμου, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές του έργου. Δηλαδή, ποια είναι η Ελένη, ποιος ο Πάρης, ο Αχιλλέας, ο Μενέλαος, ο Έκτορας, ο Αγαμέμνονας.

Ύστερα θα μάθουν γιατί και πώς φτάσαμε στον Τρωικό Πόλεμο. Μετά πηγαίνουν στην Ιλιάδα, που αρχίζει με τον θυμό του Αχιλλέα, τη διαμάχη του με τον Αγαμέμνονα και την αποχώρησή του από τη μάχη.

Ακόμη, θα δουν τη συμμετοχή των θεών του Ολύμπου σε αυτή τη διαμάχη, τη σύγκρουση των Ελλήνων με τους Τρώες. Τον θάνατο του Πάτροκλου και τη μονομαχία του Αχιλλέα με τον Έκτορα που καταλήγει στον χαμό του τελευταίου.

Εδώ τελειώνει Η ΙΛΙΑΔΑ. Όχι όμως και το έργο, που συνεχίζεται για να ολοκληρώσει τον Τρωικό Πόλεμο, μιλώντας για τον θάνατο του Αχιλλέα, τον Δούρειο Ίππο και την καταστροφή της Τροίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη – Χριστίνα Κουλουμπή

Σκηνικά-Κοστούμια:Χριστίνα Κουλουμπή

Κίνηση-Χορογραφίες-Φωτισμοί:Πέτρος Γάλλιας

Μουσική σύνθεση-Ενορχήστρωση-VideoArt: Αντώνης Δελαπόρτας

Στίχοι & επιλογή τραγουδιών:Ανδρέας Κουλουμπής

Οπλομαχίες:Κωνστατίνος Μπουμπούκης

Βοηθός Ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου

Οργάνωση Πρόβας: Δάφνη Μιλτιάδου, Χαρά Δήμα

Υπεύθυνες γραφείου παραγωγής:Αγγελική Μαντζουράνη

Artwork: Λουκάς Μελάς

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί: Πέτρος Κιοσές, Χριστίνα Κουλουμπή, Τάσος Παπαδόπουλος, Ίρις Πανταζάρα, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Σωτήρης Σουριανός, Γρηγόρης Τουμασάτος, Θανάσης Τσιδίμης, Νεκτάριος Φαρμάκης Έλενα Μιχαλάκη, Γιώργος Βλάχος.

INFO

Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στις 11:30

«ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ»

Της Κάρμεν Ρουγγέρη

Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Αίθουσα: Θέατρο

Διάρκεια παράστασης: 120‘ (με διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 12€ (Γενική είσοδος), 10€ Ομαδικό (άνω των 10 ατόμων)/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΑΕΔ & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας)/ Μέλη Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής/ Oικογένειες 4 ατόμων και άνω 8€ ΑμΕΑ (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα ταμεία του Ιδρύματος)

The post «Ομήρου Ιλιάδα» της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (video) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα