Ουτρέχτη: Ασύλληπτος παραμένει ο δράστης – Ερευνώνται τα κίνητρά του

19:18 18/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ασύλληπτος παραμένει ο 37χρονος Τούρκος που σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους πέντε μέσα σε ένα τραμ στην Ουτρέχτη. Ο Γκοκμέν Τάνις, όπως είναι το όνομά του, είναι γεννημένος στην Τουρκία και φέρεται να έχει βαρύ ποινικό μητρώο.

Correction: The name is spelled "Gökmen Tanis".

— Politie Utrecht (@PolitieUtrecht) March 18, 2019

Αν και οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες, το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι RTV Utrecht μετέδωσε ότι ο Τάνις έχει μακρά

προϊστορία με τον νόμο, τόσο για μικρά όσο και για σοβαρά αδικήματα.

Μεταξύ αυτών ήταν και ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς το 2013. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιόοστ Λάνσαγκε απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Τάνις έχει βαρύ ποινικό μητρώο.

Ουτρέχτη: Ανθρωποκυνηγητό για τον τουρκικής καταγωγής δράστη (upd)

Η αστυνομία της Ουτρέχτης αρχικά έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση, ενώ το τουρκικό πρακτορείο «Anadolu» ισχυρίζεται επικαλούμενο συγγενείς ότι ο ένοπλος πυροβόλησε εναντίον συγγενούς του στο τραμ για οικογενειακούς λόγους.

Μετά την διάσταση αυτή η Αστυνομία με ανάρτησή της στο twitter διευκρινίζει ότι εξετάζει κάθε ενδεχόμενο για τα κίνητρα του δράστη, ενώ αυτή την ώρα παραχωρεί συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος της Ουτρέχτης, Γιαν φαν Ζάνε.

In (sociale) mediaberichten zie we informatie over mogelijke andere motieven rond het incident vanmorgen aan het #24oktoberplein in #Utrecht. Daarover kunnen we alleen zeggen dat we op dit moment nog niets uitsluiten.

— Politie Utrecht (@PolitieUtrecht) March 18, 2019

Η εφημερίδα Algemeen Dagblad, επικαλούμενη έναν αυτόπτη μάρτυρα, ανέφερε ότι ο ένοπλος στόχευε μια γυναίκα μέσα στο τραμ και κατόπιν πυροβόλησε τους ανθρώπους που προσπάθησαν να την βοηθήσουν.

Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του, από το βίντεο ασφαλείας του τραμ, και προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην τον πλησιάσουν αν τον δουν. Η επίθεση σημειώθηκε στην Καναλενάιλαντ, μια ήσυχη συνοικία στα περίχωρα της Ουτρέχτης, όπου κατοικούν πολλοί μετανάστες.

Η Ουτρέχτη, η τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Ολλανδίας, με πληθυσμό περίπου 340.000, είναι γνωστή για τα γραφικά κανάλια της και τους πολλούς φοιτητές που ζουν εκεί.

Οι δολοφονίες με πυροβόλα όπλα είναι κάτι το σπάνιο στην πόλη, όπως και στην υπόλοιπη χώρα.

Αν και έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς πολλές απειλές, στην Ολλανδία δεν έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα τρομοκρατικές επιθέσεις ευρείας κλίμακας.

Τον περασμένο Αύγουστο ένας 19χρονος Αφγανός, κάτοικος Γερμανίας, μαχαίρωσε και τραυμάτισε δύο Αμερικανούς τουρίστες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ.

Τον Σεπτέμβριο, οι αρχές συνέλαβαν επτά πρόσωπα, στο Άρνεμ και το Βέερτ και ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν μια «μεγάλη επίθεση» στη χώρα.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα