Π. Αβράμης: Αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας οι λόγοι απόρριψης της προσφυγής μου

23:52 7/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Προκαλεί θυμηδία και αγγίζει τα όρια της γελοιότητας» για τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης, Π. Αβράμη, το σκεπτικό απόρριψης από τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Δ. Παναγιωτόπουλο, της προσφυγής που είχε καταθέσει κατά αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ζακύνθου και του τοπικού ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) με τις οποίες έγινε διαγραφή ποσού ύψους 5 εκατ.700 χιλ. ευρώ

που όφειλε ο πρώτος προς τον δεύτερο. Τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό έκανε ο δημοτικός σύμβουλος σε σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να απορρίπτεται ως αβάσιμη και αόριστη η προσφυγή που κατέθεσε για να εξεταστεί η διαδικασία διαγραφής αυτού του σημαντικού ποσού -στο πλαίσιο ελέγχου από την αρμόδια αρχή του προϋπολογισμού του ΦΟΔΣΑ- επειδή δεν υπέδειξε την παράβαση νομοθεσίας που έχει γίνει προς τον γ.γ., δηλαδή, όπως με έμφαση τόνισε, προς τον ελεγκτή νομιμότητας.

Θεωρώντας, λοιπόν, ο κ. Αβράμης ότι οι λόγοι απόρριψης αγγίζουν «τα όρια της γελοιότητας» προκαλώντας, ταυτόχρονα, πολλές απορίες και προβληματισμό, θα προσφύγει πλέον, μέχρι αύριο, στην επιτροπή του άρθρου 152, η οποία σε χρονικό διάστημα περίπου ενός μηνός θα πρέπει να αποφανθεί επί αυτής.

Να σημειωθεί ότι, η απόφαση απόρριψης της προσφυγής του κ. Αβράμη από αναφέρει συγκεκριμένα ότι, «επειδή εκλείπει, εκ μέρους του προσφεύγοντος, η ρητή καταγραφή των νομικών πλημμελειών των προσβαλλόμενων αποφάσεων, δια του σαφούς προσδιορισμού των συγκεκριμένων διατάξεων νόμου που έχουν παραβιαστεί και δεν προσδιορίζεται επακριβώς ο τρόπος που έχει γίνει η διαγραφή ποσού 5.700.000 ευρώ, η υπό κρίση προσφυγή καθίσταται αόριστη και ασαφής. Ως εκ τούτου ο ως άνω ισχυρισμός του προσφεύγοντος απαραδέκτως προβάλλεται ενώπιον του Γενικού Γραμματέα και για τους λόγους αυτούς πρέπει να απορριφθεί».

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Μάντζου

Keywords
Τυχαία Θέματα