Παγίδες θανάτου οι αυτοσχέδιοι ανελκυστήρες

13:32 28/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Παγίδες θανάτου αποτελούν οι αυτοσχέδιοι ανελκυστήρες που λειτουργούν σε πολυκατοικίες στη Λάρισα αφού μόλις σε διάστημα λίγων μηνών δυο γυναίκες άφησαν την τελευταία τους πνοή εγκλωβισμένες στα σίδερα των πρόχειρων αυτών κατασκευών. Με αφορμή τον τραγικό θάνατο χθες το απόγευμα μιας 82χρονης η οποία σφηνώθηκε ανάμεσα στα κάγκελα της βεράντας του σπιτιού της και του εξωτερικού ανελκυστήρα της πολυκατοικίας, το θέμα ξανάρχεται στην επικαιρότητα και καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αδειούχων

Εγκαταστατών –Συντηρητών Ανελκυστήρων Χρήστος Καραχάλιος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Λάρισας σημείωσε πως ο αριθμός αυτών των κατασκευών πιθανόν να ξεπερνά και τις εκατό μέσα στην πόλη αποτελώντας παγίδες θανάτους για αυτούς που τις χρησιμοποιούν. Μάλιστα παρά το γεγονός ότι ο Σύνδεσμος κρούει εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου καμία αρμόδια υπηρεσία δεν έχει αναλάβει δράση. Είναι χαρακτηριστικό όπως μας εξήγησε ότι η Επιτροπή για τον έλεγχο των ασανσέρ που υπάγεται στην Περιφέρεια δεν μπορεί να παρέμβει καθώς πρόκειται για μηχανικές κατασκευές. Τον λόγο έχει τώρα ο Δήμος και η Πολεοδομία η οποία όπως υποστήριξε ο κ. Καραχάλιος πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην καταγραφή και κατάργηση αυτών των ιδιότυπων ανελκυστήρων.

Ιδιαίτερη αίσθηση πάντως προκαλεί και η δήλωση του ότι για οικονομικούς λόγους ιδιοκτήτες και ένοικοι διαμερισμάτων αποφεύγουν τη συντήρηση των ασανσέρ γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα