Παγωμένο το πέρασμα της «Μήδειας» από την Δυτική Μακεδονία

13:27 15/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» έχει κάνει περισσότερο από αισθητή την παρουσία της στην Φλώρινα. Με  την θερμοκρασία στους -11 βαθμούς και παγωμένες τις  Λίμνες των Πρεσπών το τοπίο δείχνει ονειρικό, αλλά το κρύο είναι απαγορευτικό για μετακινήσεις χωρίς σοβαρό λόγο, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι. Με απόφαση του Δήμου, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Πρεσπών, λόγω του παγετού.

Παγωμένο

το ποτάμι του Σακουλέβα στην Φλώρινα με την θερμοκρασία στους -9 βαθμούς Κελσίου, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες είχε πέσει στους -19 βαθμούς. Χιόνι πάνω από 40 εκατοστά έπεσε στην πόλη της Φλώρινας, ενώ ο Δήμος και η Περιφέρεια προσπάθησαν και κατάφεραν να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο. Στα ορεινά απομακρυσμένα χωριά η κυκλοφορία πραγματοποιείται με αλυσίδες.

Στους -8 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλεως της Κοζάνης με τους δρόμους να έχουν καλυφθεί με χιόνι ύψους 40 εκατ. Η Μήδεια αποχώρησε αλλά άφησε τα ανεμοσούρια και πολύ κρύο. Χωρίς σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζεται η κατάσταση και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του νομού, ενώ οι κάτοικοι περιμένουν να ανέβει η θερμοκρασία. Χωρίς διακοπές συνεχίζεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Σήμερα ξεκινούν οι εμβολισμοί στα περιφερειακά κέντρα που δημιουργήθηκαν για αυτόν τον σκοπό. Υπάρχει μέριμνα για τις μετακινήσεις των ηλικιωμένων, προκειμένου να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα και να μην χάσουν την σειρά τους.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα