Πάλεψαν, αλλά έμειναν στην 6η και 8η θέση οι Σαμιλίδης και Δημητριάδης

23:52 19/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ικανοποιητική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι δύο Έλληνες κολυμβητές που μετείχαν σήμερα σε τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κολύμβησης του Λονδίνου, χωρίς όμως να καταφέρουν να κάνουν την υπέρβαση.

Τόσο ο Παναγιώτης Σαμιλίδης στα 200μ. πρόσθιο, όσο και ο Στέφανος Δημητριάδης στα 200μ. πεταλούδα, βελτίωσαν τα φετινά τους ρεκόρ, έμειναν όμως στην έκτη και την όγδοη θέση αντίστοιχα. Σημαντική επιτυχία ήταν η πρόκριση της Άννας Ντουντουνάκη στον τελικό των 100μ. πεταλούδα

με την πέμπτη επίδοση των ημιτελικών, ενώ αντίθετα αποκλείστηκαν η Κρίστελ Βουρνά (στο ίδιο αγώνισμα) και ο Κριστιάν Γκολομέεβ στα 100μ. ελεύθερο

Ο Σαμιλίδης έκανε ένα πολύ δυνατό πρώτο 100άρι, όπου γύρισε τρίτος, αλλά δεν άντεξε ως το τέλος και τερμάτισε έκτος σε 2:11.15, χωρίς να απέχει πολύ από το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο κατέκτησε ο Ιταλός Λούκα Πιτσίνι (μακράν στις δύο πρώτες θέσεις ο Βρετανός Ρος Μέρντοχ και ο Γερμανός πρωταθλητής κόσμου Μάρκο Κοχ). Ο αθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης δεν ήταν και τόσο ικανοποιημένος από την εμφάνισή του. “Ήμουν καλά και πίστευα ότι θα πάω πιο γρήγορα. Ένιωθα πολύ καλά μέχρι τα 150μ., αλλά μου βγήκε μία κούραση στο τελευταίο 50άρι. Ήταν η έκτη δυνατή κούρσα που κολύμπησα. Νομίζω ότι αν δεν είχα κάνει τόσες κούρσες, θα μπορούσα να ανέβω τουλάχιστον στο τρίτο σκαλί. Δεν πειράζει όμως, δεν στενοχωριέμαι. Μπορούμε να κρατήσουμε κάποια πράγματα που έγιναν σωστά, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι ο μεγάλος στόχος”, δήλωσε ο Σαμιλίδης.

Στον τρίτο τελικό της καριέρας του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο Στέφανος Δημητριάδης έμεινε όγδοος. Το 1:57.01 που έκανε δεν είναι κακή επίδοση (έπιασε μάλιστα το όριο για το Παγκόσμιο της επόμενης χρονιάς στη Βουδαπέστη), αλλά δεν ήταν και αυτό που περίμενε. “Έχω δουλέψει για καλύτερους χρόνους. Μέσα στην κούρσα προσπάθησα να “ανοίξω” ρυθμό, αλλά υπάρχει βάρος και κούραση από τις προηγούμενες κούρσες. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς τρεις κούρσες στο συγκεκριμένο αγώνισμα, που είναι πολύ επίπονο. Θα συνεχίσω την προετοιμασία μου, κρατώντας ότι κατάφερα να μπω σε έναν τρίτο τελικό. Είναι σημαντικό, αλλά δεν επαναπαύομαι, γιατί θέλω να πιστεύω ότι έχω να δώσω πολλά παραπάνω και θα συνεχίσω να δουλεύω με γνώμονα αυτό”, δήλωσε ο κολυμβητής του Ολυμπιακού.

Ο Λάζλο Τσεχ “πετούσε” στον τελικό και τερμάτισε σε 1:52.91, συντρίβοντας το -δικό του- ρεκόρ αγώνων και πλησιάζοντας το -επίσης δικό του- ρεκόρ Ευρώπης, που είναι 1:52.70. Ακολούθησαν ο Δανός Βίκτορ Μπρόμερ (νικητής το 2014) με 1:55.35 και ο νεαρός Ούγγρος Τάμας Κεντερέσι με 1:55.39. Γενικότερα, στα 200μ. πεταλούδα το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό σε σχέση με άλλα αγωνίσματα στο Λονδίνο και αυτή η διαπίστωση βρίσκει σύμφωνο τον Δημητριάδη: “Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Καταρχάς δεν έλειπε κανείς κι έπειτα μην ξεχνάμε ότι στον τελικό του περσινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υπήρχαν πέντε Ευρωπαίοι. Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα. Οι Ευρωπαίοι “το έχουν” το αγώνισμα και υπάρχει πολύς συναγωνισμός. Αυτό είναι εις βάρος μου, αλλά θεωρώ ότι είναι θετικό ότι παρόλα αυτά μπορώ να είμαι στον τελικό. Σίγουρα σε άλλα αγωνίσματα ο συναγωνισμός ήταν μικρότερος και το μετάλλιο πιο εύκολο”.

Στον τελικό των 100μ. πεταλούδα η Ντουντουνάκη

Στην παρθενική παρουσία της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η Άννα Ντουντουνάκη πέτυχε τον αντικειμενικό της στόχο, καθώς πήρε την πέμπτη θέση στους ημιτελικούς των 100μ. πεταλούδα με 58.58 και προκρίθηκε στον αυριανό (21:18) τελικό. Αντίθετα η Κρίστελ Βουρνά με 59.19 έμεινε στη 13η θέση και δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να πιάσει το όριο για το Ρίο.

Παρά την άνετη πρόκρισή της, η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια δεν ήταν και πάλι απόλυτα ικανοποιημένη. “Σίγουρα είναι επιτυχία που μπήκα στον τελικό και είμαι ευχαριστημένη, απλά περίμενα έναν πολύ καλύτερο χρόνο . Με βάση το πώς πήγα το πρωί, πίστευα ότι μπορούσα να “κατέβω” περισσότερο. Μακάρι να βγει καλύτερα αύριο”, δήλωσε η Ντουντουνάκη, η οποία θα κολυμπήσει στον τελικό μαζί με την ανίκητη Σάρα Σιέστρεμ (η Σουηδή πέτυχε σήμερα ρεκόρ αγώνων με 56.12) και τις Ζανέτ Ότεσεν (Δανία, 57.38), Ιλάρια Μπιάνκι (Ιταλία, 57.47), Λιλιάνα Σίλαγκι (Ουγγαρία, 57.83), Κίμπερλι Μπούις (Βέλγιο, 58.71), Λούτσιε Σβετσένα (Τσεχία, 58.71) και Γιούντιτ Ιγνάθιο (Ισπανία, 58.73).

Δεν τα κατάφερε ο Γκολομέεβ

Για περίπου 70-75μ. στον πρώτο ημιτελικό των 100μ. ελεύθερο, ο Κριστιάν Γκολομέεβ έδειχνε ότι είναι σε θέση να περάσει στον τελικό. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν άντεξε στον ίδιο ρυθμό ως το φινάλε και τερμάτισε σε 48.92, καταλαμβάνοντας την 11η θέση. Ο χρόνος του πάντως είναι όριο για το Παγκόσμιο του 2017 και πλησιάζει το πανελλήνιο ρεκόρ (48.85) κι αυτό τον ικανοποιεί, ενόψει και των 50μ. που είναι ο βασικός του στόχος. “Ενιωθα πολύ καλά στα πρώτα 50μ. και δεν κατάλαβα ότι πήγαινα τόσο γρήγορα (σ.σ. με 22.76 είχε το ταχύτερο γύρισμα και από τους 16 του ημιτελικού). Έπρεπε να πάω πιο αργά για να κρατησω λίγες δυνάμεις. Πέρασα γρήγορα, είχα καλή στροφή, αλλά μου βγήκε η κούραση στα 75μ. και δεν “τελείωνε” η χεριά μου. Ζορίστηκα πολύ, ειδικά στα τελευταία 10μ. Και πάλι, όμως, έκανα δεύτερη κούρσα κάτω από τα 49΄΄, είμαι και 11ος, οπότε μια χαρά. Πιστεύω ότι το 50άρι θα μου βγει καλά, φαίνεται ότι έχω την έκρηξη και την ταχύτητα, μου λείπει ακόμη η αντοχή για το 100άρι”, δήλωσε ο Γκολομέεβ, ο οποίος απέφυγε να οριοθετήσει τους στόχους του για τα 50μ. ελεύθερο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ2, ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Πάλεψαν, αλλά έμειναν στην 6η και 8η θέση οι Σαμιλίδης και Δημητριάδης appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα