Πανελλήνιες: 1141 υποψήφιοι από το Β. Αιγαίο – δωρεάν η μεταφορά των φυσικώς αδύνατον εξεταζομένων στην Αθήνα

13:29 16/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η αξία της φιλίας, οι ανθρώπινες σχέσεις στη σύγχρονη εποχή και πώς αυτές επηρεάζονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο πρώτο μάθημα που εξετάστηκαν φέτος οι υποψήφιοι των πανελλαδικών.

Στη μάχη για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπήκαν σήμερα 103.366 υποψήφιοι. Από το Βόρειο Αιγαίο συμμετέχουν 1141 υποψήφιοι και συγκεκριμένα 603 από

το νομό Λέσβου , 291 από το νομό Χίου και 247 από το νομό Σάμου.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται την Τετάρτη με το μαθήματα των αρχαίων και των μαθηματικών.

Για πρώτη φορά φέτος το Υπουργείο Παιδείας, θα αναλάβει το κόστος μεταφοράς στην Αθήνα, των «φυσικώς αδύνατον εξεταζομένων» υποψηφίων του ΕΠΑΛ και των συνοδών τους. Μαθητές του ΕΠΑΛ που δεν μπορούσαν να εξεταστούν γραπτά, (λόγω προβλημάτων υγείας , αυτισμού κτλ) μετέβαιναν στην Αθήνα καθώς το Υπουργείο αδυνατούσε να συγκροτήσει εξεταστικά κέντρα στα νησιά όπως γίνεται με τους μαθητές των γενικών λυκείων . Το κόστος μετάβασης και διαμονής στην Αθήνα του εξεταζόμενου και του συνοδού του ήταν δυσβάσταχτο για τις οικογένειες ενώ πέρυσι το κόστος αυτό ανέλαβε για τα Σαμιωτόπουλα ο Δήμος Σάμου. Μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα , το κόστος αυτό για τους νησιώτες μαθητές αναλαμβάνει φέτος το Υπουργείο Παιδείας, εφόσον βέβαια κατατεθούν τα ανάλογα παραστατικά μεταφοράς και διαμονής.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

The post Πανελλήνιες: 1141 υποψήφιοι από το Β. Αιγαίο – δωρεάν η μεταφορά των φυσικώς αδύνατον εξεταζομένων στην Αθήνα appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα