Παράσταση διαμαρτυρίας αυτοαπασχολούμενων έξω από την Εφορία

12:05 27/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα εκπρόσωποι αυτοαπασχολούμενων έξω από το κτίριο που στεγάζει την Εφορία Μαγνησίας ζητώντας την οικονομική στήριξη της κυβέρνησης καθώς βρίσκονται σε κατάσταση εξαθλίωσης.

Οι ίδιοι περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση με το μέλος του Δ.Σ. της κλαδικής Ομοσπονδίας Ταξί, Δημήτρη Αδραχτά να επισημαίνει ότι ο τζίρος  μειώθηκε πάνω από 80%, οι οδηγοί βρίσκονται σε αναστολή και οι ιδιοκτήτες βρίσκονται πολλές ώρες σε αναμονή, για ένα πενιχρό μεροκάματο. “Οι περισσότεροι

επαγγελματίες είναι χωρίς στήριξη, καθώς οι επιστρεπτέες προκαταβολές δόθηκαν σε πολύ λίγους, λόγω των κριτηρίων που μπήκαν και γενιά η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Για να επιβιώσουμε, περνάμε πολλές ώρες στην πιάτσα και προσπαθούμε να τα φέρουμε βόλτα με ένα πενιχρό μεροκάματο που πηγαίνουμε στις οικογένειές μας», τόνισε.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Δούμας, μελό του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου επισήμανε ότι τα προβλήματα διογκώνονται καθημερινά και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. “Πολλοί συνάδελφοι δεν άνοιξαν καν και έβαλαν λουκέτο στα μαγαζιά τους, κάτι που θα συμβεί και με την εστίαση όταν και όποτε ανοίξει. Για το λόγο αυτό οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να βγουν στο δρόμο και να διεκδικήσουν πιο μαζικά και οργανωμένα μέσα από τα Σωματεία τους τα μέρα στήριξης που οφείλει να πάρει η κυβέρνηση», τόνισε.

Σε ότι αφορά δε την εστίαση ένα περίπου 30% των καταστημάτων εκτιμάται ότι δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν.

Οι αυτοαπασχολούμενοι ζητούν να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων, να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα